x

Tunø Røgeri

Vi har støttet lokale ildsjæle med at etablere et moderne røgeri på den lille ø Tunø vest for Samsø. Røgeriet skal være med til at skabe aktivitet på havnen og desuden gøre det mere tiltrækkende for sejlende at vælge Tunø frem for andre nærliggende havne.

Ildsjæle skaber nyt liv på havnen

De lokale ildsjæle har med vores støtte bygget en moderne fortolkning af et klassisk røgeri. Røgeriet stod færdigt i 2014 og skal tiltrække turister, skabe aktivitet på havnen og på den måde være med til at brande Tunø som særlig besøgsværdig. 

Røgeriet er indrettet med traditionel skorstensrøgning og en moderne digital ovn til varm- og koldrøgning af alverdens fisk og skaldyr. Bygningen på Tunø Havn blev tegnet af arkitekt MAA, Erik Einar Holm og blev opført med støtte fra os, EU og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Projektet havde et samlet budget på 2,25 mio. kroner hvoraf vi bidrog med 1,5 mio. kroner.

Bygningsarven i landdistrikterne

Projektet er støttet gennem vores filantropiske initiativ Bygningsarven i landdistrikterne, hvor vi blandt andet ønsker at skabe forståelse for bygningsarvens mange værdier. Du kan læse mere om initiativet her:

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Tunø Hovedgade 8A, 8300 Odder

Relaterede projekter Se alle projekter

Hagge's Musik Pub - Ildsjælenes Musikhus

Uldum Mølle

Henne Strand

Nørre Vorupør Landingsplads

{{ title }}

{{ description }}