x

Digterpræsten Kaj Munk virkede fra 1924 til 1944 som sognepræst i Vedersø mellem Nissum og Ringkjøbing Fjord og havde hjemme i Vedersø Gl. Præstegård.

Det bevaringsværdige præstegårdsanlæg i Vedersø består af et stuehus, opført omkring 1870, samt en trelænget avlsbygning, der støder op til den gamle præstegårdshave anlagt i slutningen af 1800-tallet.

Kirkeministeriet overdrog i 2005 det samlede præstegårdsanlæg til Fonden Vedersø Præstegård, der er stiftet af Ringkøbing Amt og Ringkøbing Kommune, og gav i den anledning 1,5 mio. kr. til renovering af stuehuset. Denne renovering er nu fuldendt, og også parkanlægget er blevet genskabt med hjælp fra bl.a. Hedeselskabet.

Projektet omfattede restaurering og genopbygning af præstegårdens avlsbygninger, så præstegårdens samlede kulturmiljø nu fremstår intakt og autentisk. Der blev desuden indrettet en studielejlighed, der bl.a. kan anvendes af Kaj Munk-forskere.

Præstegården med den djærve vestjyske byggestil og den fantastiske landskabelige beliggenhed fungerer som et samlingssted for alsidige kulturelle aktiviteter samt for forskning og formidling om Kaj Munk.

Restaureringsprojektet er udarbejdet af Erik Einer Holms Tegnestue.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere