x

Verdens Bedste Morgen - Vi sætter fokus på bæredygtighed og klima

Nyhed 3. september 2019

Realdania er i år sponsor for Verdens Bedste Morgen, der sætter fokus på bæredygtighed og klima. Fredag den 6. september står der frivillige klar i hele Danmark, som uddeler chokolade og konstruktive nyheder om kampen mod klimaforandringer.

Den 6. september går tusindvis af frivillige på gaden i hele landet for at uddele Verdens Bedste Nyheder-aviser til alle de morgenfriske, der er på vej på arbejde, i skole eller til uddannelsesinstitutioner. Vi sponserer eventet, som i år har fokus på bæredygtighed og klima.

Verdensmål, bæredygtighed og klima

Fredag morgen i uge 36 siger Verdens Bedste Nyheder hvert år godmorgen til hele Danmark med en avis, der beretter om fremskridt og løsninger på klodens udfordringer, og i år er ingen undtagelse. Dette års tema er verdensmål, bæredygtighed og klima. Vi arbejder for, at vi sammen kan bremse den globale opvarmning. Derfor sponserer vi årets event, så vi kan få sat endnu mere fokus på kampen mod klimaforandringer. 

Mød os ved Jarmers Plads

For at støtte yderligere op om de gode og vigtige budskaber, har Realdania oprettet en uddelingspost ved krydset mellem H.C. Andersens Boulevard og Jarmers Plads. Her vil vi, ligesom de andre uddelingssteder over hele Danmark, være at finde fredag den 6. september i tidsrummet 7.00 - 9.00 med nyhedsaviser og lidt til den søde tand. 

Morgeneventen har fundet sted hvert år siden 2010 og med til uddelingen er både nationale og lokale politikere, udviklingsorganisationer, erhvervslivet, ungdomsuddannelser og skoleklasser. 

Klimaindsatsen er på vores dagsorden

Vi ser klimaindsatsen som en vigtig indsats. Med sponsoratet af Verdens Bedste Morgen er Realdania med til at bakke op om en dagsorden, der indgår i både vores filantropiske strategi og daglige arbejde. I oktober løber C40 World Mayors Summit af stablen i København, hvor Realdania er medvært, partner og bidragsyder. Et andet eksempel er udarbejdelsen af en såkaldt baseline for Verdensmål 11, der handler om at skabe bæredygtige byer. Den 19. september indvies KlimaByen i Middelfart, hvor vi sammen med Middelfart Spildevand og Middelfart Kommune har sikret et helt kvarter mod oversvømmelser ved kraftige regnskyl, og i Lemvig er havnen blevet klimasikret mod oversvømmelser samtidig med etableringen af nye attraktive byrum.

Læs mere om projekterne her:

C40

Baseline for verdensmålene

KlimaByen

Klimasikring af Lemvig Havn

Om Verdens Bedste Nyheder
Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie for konstruktiv journalistik, der er stiftet af FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. De frivillige, der deler aviser ud d. 6. september, er privatpersoner og ildsjæle fra danske civilsamfundsorganisationer, virksomheder og skoler, der vil være med til at sprede Verdens Bedste Nyheders budskaber.