x

Vandets forløb omkring Clausholm Slot begynder i skoven med en skovsø. Herfra ledes det via en bæk til karpedammen og videre ned i slotssøen. I vandets bevægelse udnyttes områdets naturligt store terrænspring.


Vandelementerne i haven repræsenterer en bred vifte af mulige vandtypologier, der findes i de danske herregårdshaver. På Clausholm har man derfor fokuseret på genskabelsen af tidligere eksisterende vandkaskader i barokanlægget, ligesom hele parkens vandsystem er blevet renoveret.

Gårdspladsen i den gamle staldgård er herudover blevet forfinet med større belægningsflader i brosten og pigsten, og for at genskabe symmetrien på slotsholmen er der plantet lindetræer på begge sider af denne, ligesom der er kommet nye lindetræer til foran på voldgravskanten omkring slottets hovedakse.

Klar, parat, bag

Clausholm Slotshave blev for alvor kendt, da DR-programmet Den Store Bagedyst lejede stedet for at filme amatørbagere, der giver sig i kast med fondant og flødeskum i de store hvide bagetelte, der bliver slået op i den flotte barokhave. ⁠

Historiske Haver

Renoveringen af Clausholm Slotshave indgår i vores kampagne Herregårdshaver, der skal bidrage til at genopfinde herregården, så den igen kan blive en kulturel og økonomisk dynamo på landet. Gennem to idékonkurrencer har kampagnen givet støtte til i alt 24 nytænkende projekter på herregårde overalt i Danmark.