x
Det Blå Rum er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø til glæde for både unge og ældre, nybegyndere og erfarne, der ønsker at være aktive i naturen.

Et samlingspunkt med sauna, udekøkken og andre faciliteter

Det Blå Rum ligger ved østbredden af Fuglsang Sø og har en kapacitet til 15-20 personer. De forskellige faciliteter som anlægget tilbyder, er f.eks. broanlæg til badning og både, cykel-pitstop, udearealer med terrasser, bålplads, udekøkken og meget andet. 

I samarbejde med Lokale og Anlægs Fonden, Nordea-fonden og Ege Fonden har vi støttet Herning Kommune med hjælp fra Årstiderne Arkitekter til at opføre Det Blå Rum. Anlægget er et samlingssted og åndehul med masser af natur- og vandoplevelser. Formålet er at løfte fritidslivet og give et lokalt samlingspunkt, hvor man kan mødes omkring et aktivt udeliv. Uanset, om man er til aktiviteter på, i eller ved vandet, så er der opgraderede faciliteter for alle.

Bidrager til foreningslivet og fællesskaber

Anlægget er et visionært og bæredygtigt aktivitetsområde, som både er bynært og indbydende. Faciliteterne skal motivere flere til at komme ud i det fri og deltage i aktive fællesskaber, sportstilbud og foreningsliv. Blandt de foreninger, der har base og omklædning i det nye hus, er vinterbaderne, triatleterne, lystfiskerne og kajakklubben. 
 
Det Blå Rums to unikke og moderne bygninger er bæredygtighed tænkt ind på alle planer - lige fra materialer i byggeriet til brugerens benyttelse og oplevelse af området.