x

Fødevareambassade og en drøm om Madens Folkemøde

Ved bredden af Maribo Sø finder man Engestofte Gods, en kongsgård fra 1457, der ligger omgivet af frodig natur og et rigt og varieret dyreliv. Ejeren ønskede at trække nye aktiviteter til herregården, selv at sætte nye initiativer i gang og at blive et centralt led i forbindelse med lokale udviklingstiltag. Ambitionen er at gøre herregården til lokal ’fødevareambassade’ for det lokale erhvervsliv. Projektet imødekommer lokale fødevareproducenters ønske om et sted, hvor de kan eksponere deres produkter.

Med et koncept, der også favner igangværende aktiviteter, griber Engestofte tilbage til herregårdens oprindelige funktion og rolle i den lokale fødevareproduktion. Visionen er, at lokale kvalitetsfødevarer skal indgå som et centralt element i alle aktiviteter. Projektet skal både gøre herregården til lokalområdets forandringsagent og generere indtægter, der styrker Engestoftes forretningsgrundlag på den lange bane. Den helt store drøm er at skabe Madens Folkemøde, som Engestofte selvfølgelig skal lægge lade til. 

Livet tilbage til laden

Gennem etablering af et multifunktionelt rum er Engestofte blevet udviklet til et lokalt omdrejningspunkt, hvor aktører fra erhvervs- og foreningsliv kan afholde markeder, events, møder, konferencer, private fester og kulturelle arrangementer. Helt konkret er det Engestoftes store lade, der i dag rummer den brede vifte af aktiviteter, som herregården kan huse. Samtidig er laden også omdrejningspunkt for netværks- og markedsføringsaktiviteter i tæt samarbejde med andre, regionale udviklingsaktiviteter og et årligt julemarked.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Publikationer

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere