Engestofte

Engestofte vil skabe en ’fødevareambassade’ for mindre, lokale fødevareproducenter og det lokale erhvervsliv. Idéen genanvender en række bygninger og griber fat i herregårdens oprindelige funktion og rolle i den lokale fødevareproduktion.

Ved bredden af Maribo Sø finder man Engestofte Gods, en kongsgård fra 1457, der ligger omgivet af frodig natur og et rigt og varieret dyreliv. Nu ønsker ejeren at trække nye aktiviteter til herregården, selv at sætte nye initiativer i gang og at blive et centralt led i forbindelse med lokale udviklingstiltag. 

Ambitionen er at gøre herregården til lokal ’fødevareambassade’ for det lokale erhvervsliv. Projektet imødekommer lokale fødevareproducenters ønske om et sted, hvor de kan eksponere deres produkter. Med et koncept, der også favner igangværende aktiviteter, griber Engestofte tilbage til herregårdens oprindelige funktion og rolle i den lokale fødevareproduktion.

Livet tilbage til laden

Visionen er, at lokale kvalitetsfødevarer skal indgå som et centralt element i alle aktiviteter. Projektet skal både gøre herregården til lokalområdets forandringsagent og generere indtægter, der styrker Engestoftes forretningsgrundlag på den lange bane.

Gennem etablering af et multifunktionelt rum skal Engestofte udvikles til et lokalt omdrejningspunkt, hvor aktører fra erhvervs- og foreningsliv kan afholde markeder, events, møder, konferencer, private fester og kulturelle arrangementer. Helt konkret er det Engestoftes store lade, der skal rumme den brede vifte af aktiviteter, som herregården skal huse og selv sætte i gang. På længere sigt er tanken også, at hallen skal være omdrejningspunkt for netværks- og markedsføringsaktiviteter i tæt samarbejde med andre, regionale udviklingsaktiviteter.

Projektfakta

  • Støttebeløb
  • 175 mio. kr. (for hele kampagnen)

Kontakt

  • Kort

Kort

Søvej 10, 4930 Maribo

{{ title }}

{{ description }}