x

Vandrehjem der tager et socialt ansvar

Fakse Vandrehjem, der er en selvejende institution, tilbyder beskyttet beskæftigelse og uddannelse til ca. 20 personer med fysisk, psykisk og/eller socialt handicap indenfor brancher, der har med driften af vandrerhjemmet at gøre.

Projektet er en succes, og de ansatte udsluses til lokalområdets erhvervsvirksomheder til jobs på det ordinære arbejdsmarked eller til anden beskæftigelse på særlige vilkår.

For at forbedre arbejdspladsen for de ansatte er vandrerhjemmet nu ombygget og moderniseret, så blandt andet øget tilgængelighed med ramper og bredere døråbninger åbner mulighed for ansættelse af medarbejdere i kørestol. En del af byggeriet omfatter udbygninger og forbedringer, som sikrer, at vandrerhjemmet fortsat kan være attraktivt for gæsterne. Dermed giver det et bedre grundlag for institutionens overlevelse. 

Vandrerhjemmet, der er smukt beliggende med udsigt over Fakse Kalkbrud, hvor man stadig graver efter kalk, sådan som man har gjort det i de sidste 900 år. Som nabo til vandrehjemmet ligger "kulturhuset kanten”, som har indgået aftaler om uddannelse af personale til kulturhuset med henblik på at varetage bl.a. billetsalg, rengøring og ekspedition.