x

Restaurering af hovedtrappe var inspiration 

Ved Susåen nord for Næstved ligger Gunderslevholm, der har været i Neergaard-familiens eje siden 1803. Da ejeren i 2010 skulle have restaureret sin hovedtrappe, havde han brug for at finde en helt særlig type granit, som det viste sig at være næsten umuligt at opdrive. Det blev startskuddet for en ny forretningsidé: Gunderslevholms tomme avlsgård skulle omdannes til markedsplads. 

Den fysiske transformation

Herregårdens trelængede avlsgård fra 1728 er blevet nænsomt omdannet og genanvendt. Istandsættelsen af sidelængerne respekterer de oprindelige konstruktioner og interiører og har samtidig gjort bygningerne mere tidssvarende. Der er skabt rum til markedsplads, arrangementer og lager og etableret toiletter. Den grundige istandsættelse er suppleret af faciliteter til lokale cyklister og kanosejlere, som kan bruge faciliteterne til opbevaring og omklædning. Det knap 300 år gamle anlæg er så kompromisløst restaureret, at det både kan rumme sin nye funktion som markedsplads og samtidig inspirere ejere af historiske huse.  

En lade - mange formål 

Går alt efter planen, vil den kommende markedsplads blive et sted, hvor støbejernsvinduer, munkesten, sandstenstrappetrin og ikke mindst viden kan udveksles. Bygningen skal også huse det lokale foreningsliv og kulturelle og erhvervsrettede arrangementer som koncerter og foredrag. Desuden håber ejeren at blive lagerførende i et lille sortiment af sjældne materialer til restaurering. 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

De 24 projekter der blev realiseret med Fremtidens Herregård

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Publikationer

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}