Gunderslevholm

Gunderslevholm vil skabe et spektakulært, arkitektonisk og socialt fikspunkt for lokalområdets aktiviteter og aktører: En basar for udveksling af varer, genbrugsmaterialer, idéer og kultur i lokalområdet.

Ved Susåen nord for Næstved ligger Gunderslevholm, der har været i Neergaard-familiens eje siden 1803. Med udgangspunkt i et stigende behov i lokalsamfundet for nye faciliteter til erhvervsmæssige, kulturelle og private aktiviteter, ønsker ejeren at omdanne herregårdens funktionstømte avlsgård fra 1728 til lokalsamfundets karakterfulde samlingssted. 

Visionen er at skabe et arkitektonisk og socialt fikspunkt med blandt andet erhvervsaktiviteter, foreningsliv, auktioner, events og koncerter og at understøtte områdets konstante behov for at fastholde og udvikle aktiviteter.

Konkret skal der skabes en indendørs basar i de historiske bygninger. Basaren skal danne ramme om en bred vifte af begivenheder og erhvervsaktiviteter i form af foreningsliv, events, koncerter, udlejning af lagerplads og salg og formidling af genanvendelige, gamle bygningsdele. Desuden skal stedet rumme mødelokaler med mulighed for at afholde auktioner og foredrag. Og ikke mindst er tanken, at servicefaciliteter og café skal sikre, at basaren også kan bruges i lokalområdet. 

Projektet omfatter nænsom omdannelse og genanvendelse af herregårdens trelængede avlsgård, der består af langlo og to sidelænger. Bygningerne skal genanvendes på en måde, der på én og samme tid respekterer de oprindelige konstruktioner og interiører og samtidig gør bygningerne mere tidssvarende.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Gunderslevvej 13, 4160 Herlufmagle

Relaterede projekter Se alle projekter

Bregentved barokhave

Borreby Gods

Engelholm

Vosnæs

{{ title }}

{{ description }}