x

Herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods

Herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods ved Næstved var igennem en grundig men nænsom istandsættelse med respekt for det oprindelige byggeri. Nu bruges herskabsstalden til koncerter og foredrag.

Historie tilbage fra middelalderen 

Rønnebæksholms historie går helt tilbage til middelalderen, og har haft forskellige virker gennem tiden. I 1994-1998 erhvervede Næstved jord, avlsgårde, hovedbygning, park og herskabsstald. Stalden blev opført i 1865 af Peter Collet og Haralda Toft til opstaldning af de fine ride- og køreheste.

Bedre plads til kultur

Den historiske herskabsstald blev ikke længere brugt til sin oprindelige bestemmelse, og man ønskede derfor at give den en ny funktion. Med istandsættelsen af herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods fik Rønnebæksholm Kunst- og Kulturcenter udvidet sine faciliteter, så der blev bedre plads til koncerter, foredrag, møder og andre arrangementer, som der før var for lidt plads til i hovedbygningen. I istandsættelsen blev indretningen i den midterste del med spiltove og brostensbelægning bevaret, mens vognporten mod vest blev istandsat i moderne stil indvendigt. Hele førstesalen fremstår som ét stort lyst rum, med undtagelse af et par depoter, og dermed meget anvendeligt til de fremtidige aktiviteter.

 

 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

​Rønnebækholms Gods

4700 Næstved

Relaterede projekter Se alle projekter

Hindsgavl slot

Borreby Gods

Nyborg Slot

Børglum Kloster

{{ title }}

{{ description }}