Herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods

Herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods ved Næstved har været igennem en grundig og nænsom istandsættelse med respekt for det oprindelige byggeri. Nu bruges herskabsstalden til blandt andet koncerter og foredrag.

Bedre plads til kultur

Med istandsættelsen af herskabsstalden på Rønnebæksholm Gods har Rønnebæksholm Kunst- og Kulturcenter fået udvidet sine faciliteter, så der nu bliver bedre plads til koncerter, foredrag, møder og andre arrangementer, som der før har været for lidt plads til i hovedbygningen.

Herskabsstalden er opført i 1865 af Peter Collet og Haralda Toft til opstaldning af de fine ride- og køreheste. Efter istandsættelsen er indretningen i den midterste del med spiltove og brostensbelægning bevaret, mens vognporten mod vest er indvendigt istandsat i moderne stil. Hele første salen fremstår som ét stort lyst rum, med undtagelse af et par depoter, og dermed meget anvendeligt til de fremtidige aktiviteter.

Den historiske herskabsstald er et eksempel på bevaringsværdig bygningsarv, som ikke længere bliver brugt til sin oprindelige bestemmelse, men som med en renovering og nyindretning kan blive bragt ind i fremtiden og få en ny funktion.

Hele istandsættelsen beløber sig til ca. 10 millioner kroner. Realdania bidrager med 4 millioner kroner, og også Kulturministeriet har støttet projektet. Næstved Kommune er bygherre på projektet, der er gennemført i samarbejde med Beerings Tegnestue.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

​Rønnebækholms Gods

4700 Næstved

Relaterede projekter Se alle projekter

Hindsgavl slot

Tirsbæk Renæssancehave

Fremtidens Herregård

Bramstrup

{{ title }}

{{ description }}