x

Danmarks første idrætsbibliotek 

Boligafdelingen Æblehaven / Rønnebærparken har opført det første idrætsbibliotek i Danmark. Ideen er at etablere et idrætsanlæg for områdets børn og unge, hvor man i ”Biblioteket” kan låne sports- og idrætsudstyr, som kan bruges på udearealet kaldet ”Læsesalen”.

Biblioteket er indrettet i et tidligere affaldsskur, der er åbnet op med vinduer og nye adgangsforhold. Idrætsbiblioteket er indrettet med en lånskranke for store og små lånere, hylder og reoler med udstyr, bænke og plads til bordtennis. Inventar og indvendig beklædning er udført i et råt look i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole. Idrætsbibliotekets låneudstyr vil løbende blive supperet og fornyet og - som et bogbibliotek - udgøre rammen for forskellige arrangementer og aktiviteter.

Læsesalen rummer en lang række faciliteter, hvor der kan spilles volleyball, fodbold, håndbold, basket, hockey, rutsje på kælkebakken året rundt, tage en tur i svævebanen, hoppe på kængurustylter eller styrke musklerne i motionsredskaberne. Den grønne læsesal er udstyret med små højtalere, så brugerne kan lytte til deres egen musik fra mobiltelefonen.

Området er forsynet med belysning, som giver mulighed for også at bruge læsesalen, når mørket falder på.

I tilknytning til biblioteket med udlånet er der etableret møde- og opholdsfaciliteter i en pavillon, hvor der også er plads til de medarbejdere og frivillige, der skal drive Idrætsbiblioteket.