x

Museum for kunst i det offentlige rum

Skitsesamlingen i Køge er et særsyn i Danmark. Ikke alene er det landets eneste specialmuseum for kunst i det offentlige rum, men det fortæller en historie, der vedrører os alle - hvordan kunsten i det offentlige rum har skiftet ham gennem tiderne fra kongebestilte værker over hospitalsudsmykninger til street art. 
Museet ligger i den velbevarede gamle bymidte i Køge i en bygning, hvis ældste del stammer fra slutningen af 1800-tallet. Arkitekturen har mange af tidens historiske træk, og bygningen spiller en væsentlig rolle i det samlede bybillede.

Bedre forhold for gangbesværede

Med vores bevilling har KØS haft mulighed for at virkeliggøre planerne om at renovere museets 2. sal. I de nyombyggede lokaler fremviser museet sin enestående samling af skitser og modeller i en tæt opsætning, der søger at genskabe stemningen fra kunstnernes atelierer. Endvidere er der gennemført en længe ønsket forbedring af adgangsforholdene for besøgende med gangbesvær og andre bevægelseshandicap, samt tilpasset den gamle bygnings facader til så hele bygningen nu fremstår ensartet.