x

Bevaringsværdig gård omdannet til Bed and Breakfast

Klægager, som blev opført i 1857 i vestslesvigsk/frisisk stil, er en firlænget bevaringsværdig gård. Den har siden den blev bygget været i slægtens eje, nu i 6. generation. Det gamle stuehus trængte til en kærlig hånd. Inspireret af vores kampagne ”Genanvend Gården” besluttede de nuværende ejere, Ruth og Christian Lorenzen, at igangsætte en gennemgribende renovering af det gamle stuehus og efterfølgende tilbyde Bed and Breakfast i tre dobbeltværelser i huset. Vi har støttet renoveringen med 1,4 mio. kr. 

Fra kostald til forsamlingslokale

Arkitekterne, som står bag tegningerne til projektet, er Kræn Ole Birkkjær og Per Kruse. Projektet omfattede primært nyindretning af den gamle kostald, hvor der er blevet placeret et køkken og forsamlingslokale. Men udvendigt restaureringsarbejde, herunder nyt stråtag på en del af bygningerne indgik også i planerne. Desuden indebar projektet at nyere tilbygninger og siloer, som ikke længere var i brug blev fjernet. Restaureringen blev foretaget med stor respekt for den oprindelige stil.

Bed and Breakfast, kurser og foredrag

Restaureringen af Klægager har givet gården nyt liv, og de rummelige lokaler huser i dag alt fra Bed and Breakfast til kurser og foredrag. Salen i stuehuset som har plads til 20 personer fremstår i oprindelig stil med fliser og kakkelovn. Stalden er et dejlig forsamlingslokale med god akustik og plads til 75 personer. Laden der kun kan bruges om sommeren fremstår rustikt, og ser fantastisk ud, når der pyntes op til fest.