x

Kulturelt samarbejde under et tag

HEART, Herning Museum of Contemporary Art, er tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Med byggeriet har Herning fået tidssvarende udstillings- og magasinforhold. Museet rummer blandt andet det tidligere Hening Kunstmuseums samlinger af moderne kunst, herunder verdens største samling af Piero Manzonis værker.

Med opførelsen af HEART er der etableret et kunstnerisk samarbejde mellem Herning Kunstmuseum, Ensemble MidtVest og "Socle du Monde" under samme tag. Et samarbejde der ikke blot har skabt mulighed for internationale udstillinger af høj karat, men som også åbner for et hidtil uset samarbejde mellem tre kulturelle institutioner.

Kunstnerisk fyrtårn

En international arkitektkonkurrence blev vundet af amerikanske Steven Holl Architects, som har tegnet et hus af høj arkitektonisk kvalitet som et nyt kunstnerisk fyrtårn for det midtjyske område. Derved er HEART med til at bidrage til regionens fremtidige udvikling såvel kulturelt som erhvervsmæssigt. Museet ligger på en grund i Birk Center Park, der er stillet til rådighed af Herning Kommune.

Birk Center Park er et både historisk og fremtidsorienteret miljø med museer, undervisningsinstitutioner og erhverv, hvor HEART har en naturlig plads som samlende kraft med sine tre ben indenfor billedkunst, musik og en kreativ alliance med erhvervslivet.

Prisbelønnet arkitektur

Herning Museum of Contemporary Art modtog i juni 2010 den prestigefyldte engelske arkitekturpris RIBA International Award.