x

En gruppe lokale ildsjæle i landsbyen Gyrstinge ved Ringsted tog initiativ til at skabe et nyt samlingssted i byen.

Ideen bag landsbyhuset har været at skabe et nytænkende samlingssted for lokalsamfundets ca. 850 beboere. Ikke blot en idrætshal eller et forsamlingshus, men et nytænkende og fleksibelt multihus, der kan bruges til både motion, fest, kultur, naturoplevelser og leg.

Resultatet er blevet et hus, der ud over en idrætshal, fest- og foreningslokaler omfatter vandrerhjem, forsamlingshus, fitness center, mødelokale, legerum for børn og teltplads.

Det ca. 1.500 kvadratmeter store landsbyhus udfordrer med sin arkitektur den gængse halbebyggelse til sport og idræt. Huset er opført i moduler, der indbyder til fleksibel brug, og som arkitektonisk kan brydes op i skæve vinkler og afsnit.

Landsbyhuset er tænkt som et eksempel på et nyt samlingssted for landsbyens beboere – på tværs af alder, køn og interesser. Med sit brede udbud af aktiviteter vil huset favne alle aldersgrupper og inspirere til at bevæge sig og bruge husets idrætstilbud. Det gælder også de borgergrupper, for eksempel de ældre, der normalt ikke bruger eller har deres gang i landsbyens idrætshal.

Økonomi 

I alt løb byggeriet op i 17,8 mio. kr. Heraf er 1 mio. kr. samlet ind af de lokale ildsjæle.

Ringsted kommune har stillet grunden til rådighed og bidrager derudover med 5,6 mio. kr. Lokale- og Anlægsfonden har støttet med 4 mio. kr. og vi med 2,5 mio. kr. EU har bidraget med 0,5 mio. kr., LAG-Ringsted (landdistriktsmidler) med 0,35 mio. kr. og Friluftsrådet med 40.000 kr. Desuden har DGI ydet et rentefrit lån til byggeriet.