x

Sport og socialt samvær

Parken er udformet, så de mange forskellige beboere i det kulturelt mangfoldige område kan mødes til selvorganiseret udendørssport, leg og aktivt, socialt samvær. Det er målet, at parken hermed skal bidrage positivt til den sociale integration og sundhed i området.

Multiparken rummer blandt meget andet et stort skateranlæg og et parkouranlæg, som kan bruges af både begyndere og professionelle skatere og parkour-entusiaster fra hele regionen. Parken har også en overdækket boldbane til fodbold, rulleskøjtehockey, basketball og tennis, og om vinteren skal banen omdannes til skøjteløb. Parken har derudover en overdækket scene til koncerter, teater og streetfestivaler samt en legeplads for mindre børn. Og i Multiparkens grønne områder vil alle generationer kunne mødes til hygge og sundt og aktivt samvær.

Skabt af ildsjæle

Fundamentet til Multiparken er lagt af en gruppe af lokale ildsjæle i Helsingør bestående af skatere, pædagoger og institutionsledere. Derudover har de lokale borgere og kommende brugere sammen med nogle af verdens bedste skatere og udøvere af parkour været aktivt involveret i projektet gennem workshops. Det er designerne Markus Wassberg og Ebbe Lykke, der har stået for de forskellige workshops og de overordnede planer for parkens udformning.

Helsingør Kommune står for driften af parken i samarbejde med SSPK Konsulenter, Villa Fem, støtteforeningen til mp-h og klubberne i Helsingør Kommune. Multiparken er brugerstyret, hvilket koordineres af den socialpædagogiske miljøinstitution Villa Fem i samarbejde med Støtteforeningen for Multiparken.