Oddergrisen Vender Tilbage

Den gamle styrevogn skal sættes i stand og fungere som café/mødelokale, samt huse en udstilling om ”Oddergrisens” og Pakhusets historie, etableret i samarbejde med Odder Museum.

Tema

Pakhuset i Odder er et aktivitetshus, hvor borgere, foreninger, amatører og professionelle fra kulturlivet i Odder kan udfolde sig med musik, fester, foredrag, underholdning, møder og undervisning.

Pakhusforeningen er i gang med at etablere terrasse/perron langs bagsiden af Pakhuset. I den forbindelse skal projektet udvides ved at placere ”Oddergrisens” gamle styrevogn ved den nye terrasse/perron.

Midtjyske Jernbaner har skænket Pakhusforeningen styrevognen. Styrevognen skal sættes i stand og fungere som café/mødelokale, samt huse en udstilling om ”Oddergrisens” og Pakhusets historie, etableret i samarbejde med Odder Museum.

Styrevognen skal istandsættes, så den føres tilbage til sin oprindelige stil. Det medfører en total demontering af styrevognens nuværende vægge og gulv, ny udvendig beklædning, isolering og nye døre.

Relationen til lokalsamfundet

Den planlagte udstilling i styrevognen vil tiltrække flere gæster til Pakhuset, eksempelvis i samarbejde med Odder Museum. Udstillingen vil sætte fokus på ”Oddergrisens” og jernbanens historie i Odder og derved synliggøre en væsentlig epoke i Odders historie. Oddergrisen var et ikonisk pendlertog, historisk ’livsnerve’ mellem Horsens, Odder, Århus og synonym med Odder by og dermed en del af den danske jernbanes historie fra 1950 – 2012.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 350.000
  • Relaterede projekter

Relaterede projekter Se alle projekter

KØS - Museum for kunst i det offentlige rum

Den Blå Planet

Jollmands Gaard

Jean Nouvel – Louisiana Manifest

{{ title }}

{{ description }}