x

Projektet ”Odsherreds gode omvej” er et bevægelseseksperimentarium, der er designet som stiliseret natur. Det er placeret i Sundhedscenter Odsherreds park i Nykøbing Sjælland og er en del af det samlede parkanlæg, der blev etableret i 1922 ved byens gamle sygehus.

Projektet består af 7 elementer: Styrkestativet, der ligger som en bunke grene i skovbunden og giver mulighed for styrketræning, balance- og klatreøvelser, Pulstrappen, der ser ud som stablede træstammer i skoven og giver mulighed for pulsøvelser, klatring og ophold, Pulsstien, der slynger sig som en løbe- og gåsti i området, Balancespindet, der som et spindelvæv tilbyder alle at klatre, gynge og gå på line, Klatreskoven, der ligner en birkeskov og tilbyder klatring, trampolinhop og hop fra pæl til pæl, Plænen med mulighed for fællestræning og crolf samt slutteligt Springpytterne, der tilbyder hop og leg i stiliserede vandpytter.

Projektforslaget

Bedømmelsesudvalgets bemærkninger til Odsherreds gode omvej

Syddansk Universitets evaluering af Odsherreds gode omvej

EN GOD OMVEJ

Projektet er en del af kampagnen "En god omvej" der sætter fokus på, hvordan  fysiske rammer kan skabe bedre vilkår for det aktive og sunde hverdagsliv med fokus på bevægelse i det fri, lige der hvor man bor eller færdes i det daglige.

Landets kommuner var inviteret med gennem et såkaldt call. De skulle konkurrere om at komme med de bedste bud på nyskabende og eksperimenterende idéer til projekter, der kan fremme bevægelse i lokalområdet. De bedste idéer blev udviklet til skitseprojekter, og derefter blev ni projekter udvalgt er nu realiseret.