x

Rabarbergaarden er en klassisk firlænget stråtækt bondegård bygget i 1875, beliggende i udkanten af landsbyen Holløse i Nordsjælland. Der er 4 hektar jord og godt 1 hektar jord bruges til 'Haver til maver', som er en skolehave til børn. Den resterende jord er udlagt til folde, græs og foderafgrøder til dyrene, der tæller dansk landrace gris, får, heste og fjerkræ. Rabarbergaarden tilstræber en 100 % selvforsyning af foder.

Læring om landbrug

På den økologiske gård dyrker over 700 børn og unge hvert år deres egne grøntsager, samtidig med at de lærer om naturens vigtighed, og hvordan man kan lave mad af egne afgrøder. For at give børnene mulighed for dette, er der etableret en lade i den oprindelige gård, med plads til at børnene kan arbejde med og lære om dyrene - helt praktisk.

'Haver til maver Gribskov'

'Haver til maver Gribskov' er organiseret som et samarbejde mellem Gribskov Kommune og Rabarbergaarden. Kommunen giver tilskud til faglig og kompetent undervisning til børnene i haver, natur og landbruget. Projektet har stor opbakning fra både børn, unge, lærer og forældre og anses også af både borgerne i Holløse by og af politikerne for et tiltag, der kan sikre at landsbyen forbliver en levende og attraktiv landsby og ikke bliver affolket. Rabarbergaarden fungerer som centrum i lokalområdet for bæredygtige udvikling og bruges af mange lokale.