x

Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur

Roskilde har fået et nyt museum, der har fokus på pop, rock og ungdomskultur. Museet er en del af en helt ny bydel i Roskilde, Musicon, hvor omdrejningspunktet er musikkens mangfoldighed.

Ungdomskultur fortalt gennem rock

Museet Ragnarock ligger i Roskildes nye bydel, Musicon, der tager udgangspunkt i genanvendelsen af et tidligere industriområde. Museets vision er at formidle dansk ungdomskultur fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler.
Museumsbygningen indeholder både udstillinger, lydlaboratorium, interaktive installationer, events, café og mere.

Museet har til huse i en spektakulær og enestående 4.000 m2 stor bygning tegnet af det danske arkitektfirma COBE og det hollandske arkitektfirma MVRDV.

Vi er gået ind i projektet for at understøtte byudviklingen i Roskilde, og samtidig give et fint eksempel på, hvordan tiloversblevne industrianlæg kan transformeres og blive genbrugt til nye og kreative formål.

Samspil med Roskilde Festival

Ragnarock indgår som en del af bygningskomplekset ROCK Magneten, der også huser Roskilde Festival Højskole, Roskildegruppen samt et bydelshus. Her er både scene, samlingslokaler og café. Sammen med Roskilde Festival vil rockmuseet kunne medvirke til et aktivt byliv – også de 351 dage om året, hvor der ikke er festival i byen.
Selve byggeriet har kostet 125 millioner kroner, hvoraf vi har støttet med 21 millioner kroner. Projektet er desuden støttet af lang række andre fonde og foreninger.
 

Projektfakta

Kontakt

Lars Autrup Projektchef

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Renderinger

  • Video

Kort

Rabalderstræde 1, Musicon
4000 Roskilde

Relaterede projekter Se alle projekter

Nimtofte Kulturhus (Mejeriet)

Ordrupgaard

Vendsyssel Kunstmuseum - tilbygning

CLAY - Keramikmuseum Danmark

Renderinger

Renderinger

Video

Renderinger

{{ title }}

{{ description }}