x

Velbevaret dansk stationsmiljø 

Rungsted remise og station fra 1897 er et velbevaret dansk stationsmiljø. Her findes både Østre og Vestre stationsbygning, et stort antal gamle funktionærboliger i forskellige stilarter, original drejeskive, vandkraner, læssekran og remisen.

Nordsjællands Veterantog overtog i 2009 remisebygningen fra DSB, hvorefter værksteds- samt udstillings- og opbevaringsfaciliteterne er blevet forbedret i remiseområdet, så rammerne for formidlingen af jernbanehistorien kunne optimeres.

Mere åbenhed

Istandsættelsen er del af en større åbning af hele remiseområdet for publikum og andre nysgerrige udefrakommende. I samarbejde med Hørsholm Kommune indrettes området til et levende værksted, sådan at der bliver bedre mulighed for at opleve de imponerende veterantog og det unikke, historiske industrimiljø helt tæt på.

Hver sommer kører tusinder af turister tur i det naturskønne Nordsjælland med de historiske tog. 40.000 besøger hvert år klubbens tog eller veterantogscentret i Græsted.
Stationsbygningerne i Rungsted er tegnet af DSBs daværende chefarkitekt Heinrich Wenck, som står bag mange af stationerne fra jernbanens barndom, ikke bare på Kystbanen men i hele landet.

Nordsjællands Veterantog blev etableret som kulturinstitution i 1968.