x

På Vosnæs Gods har ejerne planer om at indrette et bofællesskab for unge og voksne med psykiske handicap. Idéen bygger videre på Vosnæsgaard Handicapridecenters aktiviteter og omfatter opførelsen af 12 boliger med tilhørende fællesfaciliteter, værksteder og en butik.

Realiseres projektet kan beboerne få mulighed for at deltage i gårdens drift, dyrke frugt, bær og grøntsager i den fælles have, arbejde på stedets værksteder og sælge produkter. Efter realisering er det tanken at udleje bofællesskabet som en samlet helhed til kommunen.

I 2010 blev projektet på Vosnæs præmieret af ”Fremtidens Herregård”, fordi det demonstrerer gode arkitektoniske og forretningsmæssige idéer, der viser bæredygtige strategier for bevaring og genanvendelse af en eller flere bygninger. ”Fremtidens Herregård” er ikke involveret i projektets realisering.

Projektets realisering kan resultere i indretning af et bofællesskab i den gamle elev- og forvalterbolig, som ligger langs den allé, der fører op til godsets hovedbygning. Der kan skabes en mere åben facade, og boligernes samspil med omgivelserne styrkes. Derudover er det tanken at opføre en ny beboelsesfløj, der sammen med ridehallen kan danne en ’landsbygade’ med torve i hver ende – i den ene ende med køkkenhave, sansehave for beboerne samt parkering.

Om kampagnen ”Fremtidens Herregård”

Realdania-kampagnen ”Fremtidens Herregård” blev lanceret i 2008 for at bidrage til at genskabe livet på landet og bidrage til at genopfinde herregården som kulturel og økonomisk dynamo. Gennem to idékonkurrencer har kampagnen givet støtte til i alt 24 nytænkende projekter på herregårde overalt i Danmark. De udvalgte projekter understreger alle – hver på deres måde – hvordan en revitalisering af herregårdenes bygninger kan udvikles som ramme om forretningsmæssig innovation og udvikling i landdistrikterne, og de viser, at god bygningsbevaring og nytænkende, bæredygtige forretningsmodeller går hånd i hånd.

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

{{ title }}

{{ description }}