x

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet: 25 Best Practice Cases

Rapport

Udgivelsesdato
juni 2023

Sideantal
209 sider

Forfatter(e)
Agnes Garnow, Buket Tozan, Lea Hasselsteen Nielsen, Liv Kristensen Stranddorf, Kin Sun Tsang, Camilla Ernst Andersen, Christian Grau Sørensen og Harpa Birgisdóttir

Download

En casesamling af best practice byggeri som demonstrerer mindre traditionelle byggepraksisser, der kan resultere i lavere klimaftryk over bygningens livscyklus sammenlignet med konventionelt boligbyggeri.Casesamlingen kan fungere som et opslagsværk der kan inspirere dem, som ønsker at bygge boligbyggeri med lavere klimaaftryk. Casesamlingen inkluderer 25 boligbyggerier, herunder syv enfamiliehuse, to sommerhuse, seks rækkehuse, ni etageboliger, heraf tre studieboliger og et andet byggeri. Sidstnævnte er et fælleshus, som inkluderes i casesamlingen grundet dets eksperimenterende tilgang til nybyggeri i bl.a. beton.

Casesamlingen er en del af initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planets vidensspor som indsamler, analyserer og formidler viden om eksisterende best practice boligbyggeri for at sikre, at indsatsen står på et velfunderet vidensgrundlag og gør brug af de bedst mulige værktøjer, samt inspirerer og viser vejen for fremtidens boligbyggeri med lavere klimaaftryk.

Sammen med VILLUM FONDEN står Realdania bag initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet.