x

Kvalitetsledelse i byudvikling

Udgivelsesdato
2020

Sideantal
64 sider

Forfatter(e)
Realdania By & Byg - med bidrag af Thea Mikkelsen

For medlemmer af
Realdania By & Byg Klubben
79,00 kr.
(99,00 kr. for ikke-medlemmer )

Læg i kurv

At skabe bæredygtige og attraktive byer kræver både visioner og gennemtænkte strategier og planer. Men hvordan sikrer man, at byen ender med at få de kvaliteter, man har sat sig for – også når husene skal bygges af tredjemand? Fire danske arealudviklingsprojekter arbejder løbende med denne ledelsesopgave.

For kommuner eller byudviklingsselskaber er det en ledelsesopgave fra start til slut at sikre, at den ønskede kvalitet finder vej ind i alle aspekter af en byudvikling - både når det gælder materialer, arkitektur og rummene mellem husene, og når det gælder livskvalitet for de mennesker, der skal leve, bo og færdes i bydelen.

Denne publikation fra Realdania By & Byg peger på mulige veje til at håndtere udfordringen ved at formidle erfaringerne med ”kvalitetsledelse” i de fire danske byudviklingsprojekter Køge Kyst, Kanalbyen i Fredericia, Naturbydelen Ringkøbing K og Nærheden.

Publikationen beskriver de værktøjer, som de fire projekter anvender for at sikre, at bydelene får den ønskede kvalitet, og i en række interviewartikler møder læseren både projektdirektører og bygherrer – og repræsentanter for kommunerne, som ud over at være medejer af de enkelte projekter også er myndighed. De videregiver alle deres praktiske erfaringer og forskellige perspektiver på den proces, der handler om at skabe bydele med kvalitet.

Man kan også læse om, hvordan Køge Kyst og Kanalbyen i Fredericia aktuelt arbejder med at videreudvikle kvalitetsledelsen, og i et eksternt bidrag giver konsulent og erhvervspsykolog Thea Mikkelsen sit bud på, hvordan man som grundsælger og investor kan skabe et forhandlingsrum, hvor de forskellige interesser og kompetencer gensidigt kan befrugte hinanden og udfolde potentialerne i det fælles projekt.

”Kvalitetsledelse i byudvikling” henvender sig til kommuner, byudviklingsselskaber, rådgivere og andre, som ønsker at bruge kvalitetsledelse til at udvikle attraktive byer og bydele.