x

Fem udflugtssteder til din vinterferie

Nyhed 8. februar 2024

Har du vinterferie i den kommende uge - eller ugen efter - og mangler du inspiration til oplevelser? Så er der heldigvis planlagt arrangementer og aktiviteter for både børn og voksne rundt omkring i hele landet. Vi har fundet fem spændende udflugtsmuligheder til dig.

Bliv blæst bagover af Naturkraft 

I Naturkraft kan hele familien blive klogere på den vestjyske natur og de naturkræfter, der gennem tusinder af år har formet landskabet og de mennesker, der lever her. Du kan også lære at afkode skyerne og lave din egen vejrudsigt, eller bygge en drage af genbrugsmaterialer. Og så er der mulighed for at tage på ekspeditioner, hvor du udforsker naturelementerne gennem små forsøg og løser opgaver i den udendørs oplevelsesarena.⁠ Ved vindmaskinen i arenaen kan du skrue op for vindens kraft og teste på egen krop, om du kan blive stående i stormstyrke. ⁠

Læs mere om de forskellige aktiviteter: Oplevelser i Naturkraft

Bag på livet løs i Kornets Hus

Kornets Hus er Nordjyllands oplevelsescenter for korn og madoplevelser, og her er aktiviteter for hele familien. I bageværkstedet kan du lave alt fra frisk pasta, sprøde kager til små fuldkornspizzaer, eller fordybe dig i et bagekursus om rugbrød, glutenfri bagning eller surdejsbrød. Du kan også gå på opdagelse i husets store udstilling eller prøve at male dit eget mel på en ægte stenkværn. I husets café kan du nyde en lækker brunch eller bestille kaffe og kage. Gratis entré for børn, dog skal der bestilles billet til bagekurserne.

Planlæg dit besøg og book billetter: Madoplevelser i Kornets Hus

Kom bag tremmer i FÆNGSLET i Horsens

I Fængselsmuseet kan du i vinterferien komme på særrundvisning i petroleumslampernes dunkle skær, og få fortalt fængselshistorier fra før elektricitetens tid. Der er også rundvisninger med fængselsbetjente, hvor du får historier og insiderviden fra en ellers lukket verden. Har du mod på det, kan du blive låst inde i fængslets Escape Room, hvor du på tid skal finde ledetråde og løse gåder, for at slippe ud af rummet på under 60 minutter. Eller du kan tage virtual reality-udstyr på, og få oplevelsen af at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel. Der er gratis entré for børn under 18 år.

Læs mere om hvad du kan opleve: Det sker i FÆNGSLET

Pust glas på Holmegaard Værk

Vinterferien på Holmegaard Værk byder på massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien. Bliv glaspuster for en dag, få støbt din hånd i glas, tag på spændende skattejagt, oplev glaspusterne arbejde, design og sandblæs dine egne glas eller jagt tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose. Du kan også spise i glasværkets restaurant, der I anledningen af Dining Week serverer en særmenu. Gratis entré for børn under 18 år, dog skal der bookes billetter  til udvalgte aktiviteter. 

Læs mere om vinterferiens aktiviteter og book billetter: Vinterferie på Holmegaard Værk

Familieaktiviteter i Dansk Arkitektur Center

I både i uge 7 og uge 8 er DAC fuld af oplevelser med arkitektur for hele familien. Du kan opleve udstillingen Copenhagen in Common, eller tage børnene med i  So Danish!, og få en forståelse for, hvordan dansk arkitektur har udviklet sig fra vikingetiden helt frem til i dag. Børnene kan også deltage i fastelavnsris-workshop, plantetryk eller en LEGO-workshop i Salen.

Læs mere om aktiviteterne og hvordan du tilmelder dig: Det sker i vinterferien på DAC