FÆNGSLET i Horsens

FÆNGLSET i Horsens er en af byens bærende kulturinstitutioner. Siden den sidste indsatte forlod statsfængslet i 2006 er det på rekordtid lykkedes at transformere en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed. Et sted der byder på både overnatning, café, et prisbelønnet fængselsmuseum, iværksætteri og erhvervsudleje, mange forskellige former for koncerter og arrangementer, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencer.

Kulturintuitionen i Horsens

Siden den sidste indsatte forlod statsfængslet i Horsens i 2006, er stedet omdannet til en kulturinstitution med Fængselsmuseet som et centralt element. Men det tidligere fængsel byder også på koncertområde, værksteder, forsamlingshus og gymnastiksal, som udlejes til forskellige arrangementer.

 

Vi har støttet FÆNGSLET i Horsens, så lokale og besøgene kan opleve blandt andet koncerter, museum, middelalderfestival og krimimesse. Listen af aktiviteter på FÆNGSLET i Horsens er lang og vokser hele tiden. Med støtten får kulturinstitutionen i Horsens mulighed for at udvikle sig endnu mere og forbedre de fysiske rammer. 

Vi har i alt støttet FÆNGSLET med 40 mio. kroner, som dels er gået til til en forundersøgelse og en kommende kultur- og konferencesal. Herudover bidrager A.P. Møller Fonden og den lokale Familien Hede Nielsens Fond til projektet.

I tæt samarbejde med statens ejendomsselskab

Udover Fonden Fængslet deltager Freja Ejendomme i arbejdet med at udarbejde en arkitektonisk helhedsplan og en businesscase for FÆNGSLET. Freja Ejendomme har som tidligere ejer et indgående kendskab til ejendommen og vil kunne give værdifuld sparring undervejs i processen.

 

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

Kort

Fussingsvej 8, 8700 Horsens

{{ title }}

{{ description }}