x

En drøm om at kombinere skuespil og landbrug

Da Joachim Castenschiold overtog Borreby Gods havde han en drøm om en scene i godsets gamle ridehus, hvis kolossale, højloftede bygning er fra 1590’erne. Han drømte nemlig om, at skabe en permanent tradition for musik, dans, teater og events på stedet - en kombination af skuespil og landbrug på Borreby.

Herregård omdannet til teater

Efter otte år lykkedes det at realisere drømmen. Ridehuset er omdannet til Borreby Teater med scene og 450 tilskuerpladser. Konkret er der tilføjet scene, siddepladser og en ny bagvæg med brædder i sildebensmønster. Loftet er undersiden af det træspåntag, som huset fik for 140 år siden, og mørke, diskrete stålspær bærer det tunge tekniske teaterudstyr. Gulvet, som tidligere var et stampet gulv af ler, er blevet belagt med egeplanker, ventilation foregår gennem kanaler i gulvet, og toiletterne er bygget i en ”æske” inde i vognporten på den anden side af gårdspladsen.

De fysiske rammer er oppe i omdrejninger 

Selvom selve teatret stod klar til brug i 2012, udestod dele af projektet stadig. I dag står også garderobe, kostumeafdeling, omklædning og systue færdige, og caféen er færdigindrettet med produktionskøkken og borde og stole udført i herreborgens eget Douglas-træ. Og ikke mindst er ridehuset også ført up-to-date, så varmespild fremover kan undgås. Foruden teaterforestillinger, ligger Borreby også rammer til konferencer og events.

Fremtidens Herregård - kampagnen

Siden 2008 har vores kampagne Fremtidens Herregård arbejdet for fremsynede initiativer og idéer, der puster nyt liv i herregårdenes historiske bygninger og bidrager til at sikre og udvikle de unikke kulturværdier. 

Med kampagnen har vi  afholdt tre idékonkurrencer, hvor alle herregårdsejere var inviteret til at byde ind. I alt har 36 projekter fået støtte til at gøre den gode idé bedre, og 24 herregårde har fået støtte til at føre den ud i livet.

Fremtidens Herregård