x

Hjerting - Strandpromenaden

Strandpromenaden i Hjerting er forvandlet til et nyt vartegn for Esbjerg. Vinderprojektet er fundet i Danmarks første arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år.

 Unge kræfter bag promenaden

Sammen med Esbjerg Kommune gik vi sammen om et projekt, der har styrket sammenhængen mellem vandet, stranden, vejen og de øvrige omgivelser ved Strandpromenaden i Hjerting. Tanken har været at skabe et karakteristisk, nyskabende og overraskende strandmiljø - et sted, der indbyder til ophold på alle tider af året.

Konkret bestod projektet af etableringen af en ny strandpromenade i Hjerting og nyt klubhus for Ho Bugt Sejlklub.

Strandpromenaden er en 660 meter lang promenade i træ, der strækker sig fra Hjerting Badehotel i syd til det nyopførte sejlerklubhus mod nord. Fra promenaden giver trapper, ramper, tribune og en udsigtsplatform adgang til stranden, hvor man kan soppe ud til en havplatform. I sandet og vandet er der placeret klynger af pæle, som på én gang fungerer som skulpturer og klatrestativer. I den nordlige ende af promenaden kan man svømme i en havpool, der forsynes med frisk vand, som hentes 150 meter ude i Ho Bugt.

Strandpromenaden er et resultat af en arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år. Konkurrencen blev udskrevet efter samme koncept som en EUROPAN-konkurrence. Der blev indsendt 33 forslag til konkurrencen, og vinderen blev Spektrum Arkitekter ApS, arkitekt MAA Sofie Willems og arkitekt MAA Nathan Romero. Konkurrenceteam: Arkitekt MAA Sofie Willems, arkitekt MAA Nathan Romero, arkitektstuderende Joan Raun, Stine Christiansen og Kira Snowman.

Demonstrationsprojekt

Som demonstrationsprojekt er det meningen, at Strandpromenaden i Hjerting skal fungere som inspiration for andre steder i landet, der søger ideer til, hvordan man tilfører det "ekstra", som forøger herlighedsværdierne i by- og naturområder.

 

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Nyheder

Kort

​Strandpromenaden 1

6710 Esbjerg

{{ title }}

{{ description }}