x

Et styrket sammenhæng i Hjerting

Sammen med Esbjerg Kommune gik vi sammen om et projekt, der skulle styrke forbindelsen mellem vandet, stranden, vejen og de øvrige omgivelser ved Strandpromenaden i Hjerting. Tanken var at skabe et karakteristisk, nyskabende og overraskende strandmiljø - et sted, der indbyder til ophold på alle tider af året. 

En strandpromenade og et klubhus

Konkret bestod projektet af etableringen af en ny strandpromenade i Hjerting og et nyt klubhus for Ho Bugt Sejlklub. En 660 meter lang promenade i træ blev etableret. Strandpromenaden strækker sig fra Hjerting Badehotel i syd til et sejlerklubhus mod nord. Fra promenaden giver trapper, ramper, tribune og en udsigtsplatform adgang til stranden, hvor man kan soppe ud til en havplatform. I sandet og vandet er der placeret klynger af pæle, som på én gang fungerer som skulpturer og klatrestativer. I den nordlige ende af promenaden kan man svømme i en havpool, der forsynes med frisk vand, som hentes 150 meter ude i Ho Bugt.

Unge kræfter bag promenaden

Strandpromenaden er et resultat af en arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år. Konkurrencen blev udskrevet efter samme koncept som en EUROPAN-konkurrence. Der blev indsendt 33 forslag til konkurrencen, og vinderen blev Spektrum Arkitekter ApS, arkitekt MAA Sofie Willems og arkitekt MAA Nathan Romero. Konkurrenceteam: Arkitekt MAA Sofie Willems, arkitekt MAA Nathan Romero, arkitektstuderende Joan Raun, Stine Christiansen og Kira Snowman.

Demonstrationsprojekt

Som demonstrationsprojekt er det meningen, at Strandpromenaden i Hjerting skal fungere som inspiration for andre steder i landet, der søger ideer til, hvordan man tilfører det "ekstra", som forøger herlighedsværdierne i by- og naturområder.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}