x

Et historisk centrum

I starten af 1880’erne gik en række lokale håndværksmestre sammen om at finansiere og opføre Søndervig Badehotel, der åbnede i 1889. Siden har Søndervig udviklet sig eksplosivt, og destinationen er en af Vestkystens mest populære badebyer. I dag er der cirka 3600 sommerhuse i Søndervig og opland. Søndervigs historiske centrum og badevej, som er den fysiske forbindelse til havet, havde dog ikke fundet deres plads i den moderne badeby.

Et naturligt mødested

Med projektet er der nu udviklet et naturligt mødested for borgere og turister. Sandpladsen binder naturligt byen og stranden sammen og indbyder til leg, sport og afslappende pauser. I dag fungerer sandpladsen også som et arkitektonisk landmærke for byen. Landmærket tager afsæt i fortællingen om de strandinger, som gennem generationer havde sat deres præg på den vestjyske kultur. Gennem århundreder har forliste sømænd bosat sig og stiftet familie, og vraggods er indsamlet og inkorporeret i lokale husholdninger. 

Intensivt samarbejde

Projektet er kulminationen på en lang og intensiv proces mellem region, kommune, turistforening og lokale erhvervsaktører, som gennem et treårigt udviklingsprojekt har arbejdet med, hvordan Søndervigs potentiale kan forløses til gavn for kystturisme og opland.

Der er også tale om en videreudvikling af en strategisk turismepotentialeplan for Hvide Sande og Søndervig. Planen har ført til en klar vision for, hvordan der kan skabes vækst i turismen og kvalitet i byens fysiske miljø og indretning.