Kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd
Den fynske herregård Steensgaard har altid været åben og tilgængelig for omverdenen. Parret Ann Kersti Møller Wiesinger og Henning Wiesinger overtog Steensgaard i 2011 og etableret kødproduktion, slagtehus, gårdbutik og spiseri med udgangspunkt i værdier som kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd.
Et formidlingscenter i herskabsstalden
I forlængelse af Steensgaards værdier, har de skabt et formidlingscenter, der bygger bro mellem herregårdens viden, drift og produkter og besøgende skoleklasser. Målet er at genskabe Steensgaard som det kraftcenter, herregården tidligere har været. Eleverne skal lære om og blive konfronteret med fødevareproduktion, dyrevelfærd og økologi i praksis. Formidlingscenteret er indrettet i den fredede herskabsstald fra slutningen af 1700-tallet, der i mange år stod uden funktion. Projektet omfatter også renovering og indretning af bygningen med blandt andet stort køkken til undervisningsbrug, spise faciliteter, opholdsrum, toilet, bad og tekøkken.
Fremtidens Herregård - kampagnen
Siden 2008 har vores kampagne Fremtidens Herregård arbejdet for fremsynede initiativer og idéer, der puster nyt liv i herregårdenes historiske bygninger og bidrager til at sikre og udvikle de unikke kulturværdier.
Med kampagnen har vi afholdt tre idékonkurrencer, hvor alle herregårdsejere var inviteret til at byde ind. I alt har 36 projekter fået støtte til at gøre den gode idé bedre, og 24 herregårde har fået støtte til at føre den ud i livet.