x

Beboerhus som mødested og løftestang

Projektet ’Beboerhus for landsbynetværk’ vil vise, hvordan netværk og samarbejde mellem landsbyer kan være en udviklingsstrategi  i landområder, hvor befolkningsgrundlaget er vigende. Det skal ske ved at skabe et moderne, multianvendeligt beboerhus, som kan bidrage til at løfte ikke bare landsbyen, det ligger i, men også de omkringliggende landsbyer.

Huset er placeret i landsbyen Bedsted, som i en del år har haft problemer med et faldende befolkningstal. Huset kaldes 'Bedsted  Og Omegns Aktivitetshus' (BOOA) og er resultatet af en gruppe borgeres vision om at skabe et beboerhus, der samler en række landsbyer i omegnen under ét tag. Et fælles mødested for landsbyerne kan skabe grundlag for flere og bedre kulturaktiviteter.

Lokale ildsjæle

Beboerhuset BOOA (Bedsted Og Omegns Aktivitetshus) er et tidligere plejehjem, som er genaktiveret og ombygget med et stort opbud af frivillige kræfter. I det nye aktivitetshus lejer ældreforeningen Hopla og en genbrugsbutik sig ind i moderne lokaler, og her samles også motorcykelklubben, modeljernbaneklubben og en række andre foreninger.