x

Nytænkning åbner op for udflugter 

I 1924 blev et genforeningstårn sat der, hvor der gennem 4.500 år lå en gravhøj. Tårnet markerer, at Kongeåen og Kruså igen var blevet en del af det danske kongerige. De lokale ildsjæle Ejer Bavnehøjs venner havde en vision om, at hele området omkring skulle nytænkes, så højen fremover kunne blive mål for udflugter udover funktionen som historisk og national attraktion. 
Visionen blev realiseret 80 år senere da Ejer Bavnehøjs venner tog initiativ til at renovere tårnet for at gøre området attraktivt for besøgende. 

Plads til ophold og leg 

Vi gik ind i projektet i 2006 og et par år senere byggede man en informationsbygning som en pendant til det massive genforeningstårn. Samtidig blev der anlagt parkeringspladser, gjort plads til ophold og leg og etableret en natursti over til Møllehøj og videre til Møgelhøj. Udsigten over Ejer Bjerge er desuden storslået fra naturstien. Informationsbygningen fungerer som informerende samlingspunkt for hele området omkring Ejer Bjerge, der i 2013 blev udpeget til national seværdighed.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere