x

Seks medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab i Ringsted

Pressemeddelelse

17. november 2017

Mere end 600 medlemmer og gæster fra Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster deltog i går i Realdanias valgmøde i Ringsted. På valgmødet valgte medlemmerne seks medlemmer til Realdanias repræsentantskab. Valget gælder for en fireårig periode.

Realdania holdt valgmøde i Ringsted Kongrescenter torsdag den 16. november.

De seks medlemmer fra Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, der blev valgt til Realdanias repræsentantskab, er: 

  • Anne Højer Petersen, museumsinspektør, Vordingborg 
  • Cathrine Riegels Gudbergsen, landmand, politiker, Herlufmagle
  • Helle Lundsgaard, direktør, Ringsted
  • Karsten Krüger, adm. direktør, Jyderup
  • Steen Olsen, byrådsmedlem, Skælskør
  • Ulrik Theophil Jørgensen, hofjægermester, godsejer, direktør, Søllested
     
På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack og adm. direktør Jesper Nygård om Realdania og om nogle af de mange forskellige projekter, som Realdania har støttet i løbet af de 17 år, den filantropiske forening har eksisteret. 

”Foreningsdemokratiet er fundamentet for Realdania, og jeg er glad for og stolt over det store fremmøde, som vi oplevede på valgmødet i går. Repræsentantskabet er den øverste myndighed i Realdania, som både skal føre tilsyn med og inspirere Realdanias bestyrelse og direktion. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med de valgte medlemmer,” siger bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack. 


Realdania er en forening med foreningsdemokrati, som arbejder filantropisk på basis af sin investeringsvirksomhed. Repræsentantskabet er foreningens øverste myndighed og har 109 medlemmer. Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø – forstået som de fysiske rammer for livet og hverdagen i Danmark. På 17 år har Realdania bidraget med 17,4 mia. kr. til ikke mindre end 3.250 store og små filantropiske projekter rundt om i hele Danmark. 

Alle, der ejer fast ejendom, kan gratis blive medlem af Realdania. Det gælder enten, hvis man selv er ejer, eller hvis man er udpeget af en juridisk person, f.eks. er repræsentant for en almen boligorganisation, en andelsboligforening, en virksomhed eller tilsvarende, der ejer fast ejendom. Foreningen har cirka 148.000 medlemmer.

Kontakt

Pressechef i Realdania Pia Møller Munksgaard: 29 69 52 49