x

Kulturtalenternes nye hjem i Holstebro

Pressemeddelelse 26. marts 2018

Campus for Dansk Talentakademi, der indvies officielt den 3. april, kl. 15.00, bliver base for elever, gæsteundervisere og udenlandske kunstnere. Færchfonden og Realdania står bag det nye campus-byggeri, som kommer til at styrke det kreative talentmiljø i Danmark.

Talentudvikling er et af Holstebro Kommunes store indsatsområder og et trækplaster for unge med ambitioner om en fremtid i kulturens verden. Nu får talenterne deres eget nybyggede campus-miljø, der både rummer studieboliger, workshops, undervisning og administration.

- Med Campus for Dansk Talentakademi har Holstebro Kommune fået endnu et kulturelt fyrtårn og hele Danmark et nyt hjemsted for kunstnerisk talentudvikling af unge. En talentfabrik og kreativt kraftværk, som kommer til at trække elever, undervisere og kunstnere til Holstebro takket være Færchfonden og Realdanias støtte til udvikling af kulturelt entreprenørskab, siger H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune.

Campus-bygningen på 1.887 m2 ligger helt centralt i Holstebro over for naboerne Musikteatret Holstebro, Black Box Theatre og Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro. De tre institutioner er blot nogle af talentakademiets mange træningsarenaer og samarbejdspartnere, som også tæller Odin Teatret og Holstebro Kunstmuseum.

Formand for Færchfonden, Annemette Færch, udtaler:

- Ved at støtte etableringen af Campus for Dansk Talentakademi er vi med til at skabe et vækstmiljø for talenter til scenen, musikken, forfatterspiren eller måske til en helt ny kunstart, vi endnu ikke kender. Dermed byder Holstebro både på en mangfoldighed af kulturelle tilbud, og er i høj grad også hjemsted for den ’skabende kunst’, et særkende for Holstebros kulturelle profil.

Den fire etager høje campus-bygningen er tegnet af Cubo Arkitekter A/S, der også er byggeriets totalrådgiver. DTA Campus er en markant bygning med udearealer lige ned til Storå, og bliver også et naturligt centrum for det sociale miljø og samlingspunkt for talentakademiets 115 elever, hvor af 44 kan bo på campus.

- Stort tillykke til Holstebro med byens nye campus, der nu står som et åbent og dynamisk samlingspunkt. Her er der kulturbygning i ordets dobbelte forstand: som en bygning med plads til kultur – og en bygning, der skaber kultur. Campus er nemlig ikke bare talenternes bygning, men hele byens bygning, der på bedste vis indgår i og bidrager til byens liv. Jeg er stolt over, at Realdania har kunnet bidrage til projektet, som jeg er sikker på vil styrke Holstebros udvikling som regional kultur-, og uddannelsesby, siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård.

Talentakademiets internationale samarbejdspartnere tæller bl.a. New York Film Academy, Hamburg Contemporary Dance School, Litteraturhaus Hamborg og Shanghai Theatre Academy. Nu får de udenlandske kunstnere mulighed for et tættere samarbejde via et ’artist in residency-program’, hvor etablerede kunstnere kan bo, arbejde og undervise på campusset i perioder.

  • Dansk Talentakademi blev etableret i 2010. Det er en selvejende institution, der har en driftsoverenskomst med Holstebro Kommune
  • Talentakademiets uddannelser henvender sig til unge mellem 16 og 25 år. Der er fem linjer på akademiet, der alle forbereder eleverne til at søge på kunstneriske uddannelser
  • Linjerne, der er struktureret som det statsanerkendte MGK, er Kunst & Design, Musik, Dans, Musical & Teater og Forfatter
  • Færchfonden og Realdania har tilsammen støttet byggeriet med i alt 40 mio. kr. og Holstebro Kommune har doneret byggegrunden.