x

Realdanias første seniorbofællesskab tager form i Valby

Nyhed

17. maj 2018

Nyt seniorbofællesskab på Grønttorvet i Valby har netop haft rejsegilde – dermed er samarbejdet mellem PKA, Realdania og FB Gruppen om at øge livskvaliteten og bekæmpe ensomhed blandt ældre godt på vej.

Undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at livskvaliteten stiger, når ældre bor sammen med andre ældre. Der var derfor smil og glæde på Grønttorvet, hvor der i den nye Københavnske bydel onsdag var rejsegilde for et nyt seniorbofællesskab bestående af 49 lejeboliger med tilhørende fællesarealer.

Seniorfællesskabet er det første af sin art, som Realdania står bag og opføres med afsæt i et nyt partnerskab mellem PKA, Realdania og projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S.

”Ensomhed stiger med alderen. Men når ældre bor sammen med andre, stiger deres livskvalitet, og de føler sig mindre ensomme. Derfor har Realdania ønsket at kickstarte markedet for bofællesskaber for seniorer over hele landet, fordi vi tror på, at denne boform giver et bedre seniorliv. Vi har iværksat tiltaget ’Rum og fællesskaber for ældre’, hvor vi sammen med andre parter vil udvikle nye, gode bofællesskaber, med plads til både fællesskab og privatliv, og som alle har råd til at bo i. Det gælder også den gruppe, der har en lavere indtægt, og som på det private marked i dag typisk ikke har adgang til denne type bolig,” siger filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro. 

Grønttorvet hele livet

Det er projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S, der står bag udviklingen af Grønttorvet, hvor der i disse år opføres 2.300 blandede boliger og en 23.000 m2 stor park. Koncernen har en klar vision om beboersammensætningen for den nye, grønne bydel i København. 

”Med seniorbofællesskabet er vi med til at understøtte den mangfoldighed, der er visionen for hele området. Grønttorvet får både familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger med plads til alle typer mennesker, hvor der kan dannes fællesskaber på kryds og tværs. Når Grønttorvet står færdig i 2021 vil området udover familie- og seniorboliger rumme flere daginstitutioner og indkøbsmuligheder, så man kan bo og leve hele livet på Grønttorvet,” siger Hans-Bo Hyldig, der samtidig takkede håndværkerne og fremhævede, at rejsegildet var håndværkernes fest. 

Seniorboligerne er klar for indflytning i foråret 2019, mens udlejningen starter i august/september 2018.

Byggeriet er tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter.  

 

Kontakt

Pressekontakt i PKA:
Thomas Knudsen
tlf. 26 18 45 73
tbk@pka.dk

Pressekontakt i Realdania:
Pia Møller Munksgaard
tlf. 29 69 52 49,
pmm@realdania.dk

Pressekontakt for FB Gruppen:
Catrine Eisenreich
tlf. 42 20 82 73
cei@lindskov.com