x

Seks medlemmer valgt til Realdanias repræsentantskab i Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster

Pressemeddelelse 19. november 2021

I alt 386 medlemmer og gæster fra Realdanias valggruppe i Område 2 på Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster deltog i går i valgmøde i den filantropiske forening. Der blev på mødet valgt seks medlemmer til Realdanias repræsentantskab.

Realdania holdt torsdag den 18. november valgmøde i foreningens valgområde 2. For første gang blev valgmødet afviklet på to forskellige lokationer samtidig – i Ringsted Kongrescenter og på Nykøbing F. Teater. 

På mødet blev der valgt medlemmer til Realdanias repræsentantskab, der er foreningens øverste myndighed. Følgende seks medlemmer fra området blev valgt for en fireårig periode. De blev valgt blandt syv opstillede kandidater. 

Cathrine Riegels Gudbergsen, landmand, politiker, Herlufmagle 
Helle Lundsgaard, direktør, Ringsted 
Karsten Krüger, adm. direktør, Jyderup 
Paya Hauch Fenger, direktør og partner, Nykøbing Sj 
Steen Albert Olsen, byrådsmedlem, Skælskør 
Ulrik Theophil Jørgensen, hofjægermester, godsejer, direktør, Søllested

På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Lars Krarup og adm. direktør Jesper Nygård om Realdanias virke og aktiviteter. De redegjorde bl.a. for foreningens økonomiske situation, fortalte om en række af de filantropiske projekter, som Realdania har støttet gennem årene, og om de forskellige aktiviteter, der findes for medlemmerne. Derefter var der spørgsmål og debat, og en lang række af deltagerne benyttede sig af muligheden for at få svar fra Realdanias ledelse og komme med input til foreningens arbejde.

”Dette efterårs valgmøder er mine første som bestyrelsesformand i Realdania, og det har været en stor fornøjelse igen at komme ud og møde de mange medlemmer fysisk. Medlemsdemokratiet er Realdanias fundament, og et valgmøde er altid en festdag – i dette tilfælde så på to forskellige lokationer på samme tid. Det er dejligt at se så mange opstillede kandidater vise så stort engagement i vores forening, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de nyvalgte repræsentantskabsmedlemmer,” siger Lars Krarup.

Valgmødet blev for første gang transmitteret simultant mellem de to lokationer for at gøre det lettere for flere medlemmer fra valgområdet at deltage. Der blev tjekket coronapas, og valgmødet var arrangeret, så de deltagendes trafik i lokalerne var minimeret.

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, som arbejder filantropisk på basis af sin investeringsformue. Siden år 2000, hvor Realdania begyndte sit filantropiske virke og frem til udgangen af 2020, har foreningen bidraget med over 20,7 mia. kr. til mere end 4.300 filantropiske projekter rundt om i hele Danmark. Alle, der ejer fast ejendom, kan gratis blive medlem af Realdania. Foreningen havde ved udgangen af 2020 omkring 170.000 medlemmer.