x

Søren Kierkegaards Plads omdannes til fanspot under Tour de France

Nyhed 29. april 2022

Under Tour de France bliver Søren Kierkegaards Plads ved havnefronten i København forvandlet til et såkaldt fanspot med events, storskærm og kulturaktiviteter. Byrumsaktiviteterne på pladsen fortsætter i ugerne efter og skal give inspiration til, hvordan området kan udvikles permanent.

Når første etape, Grand Départ, af Tour de France ruller gennem Københavns gader den 1. juli, er der lagt op til folkefest på Søren Kierkegaards Plads. Pladsen, der ligger unikt placeret ved Københavns Havn, omdannes til et såkaldt fanspot med kulturaktiviteter og events, og tilskuerne kan fra pladsen se rytterne passere forbi på Christians Brygge.

Fanspottet vil først og fremmest have fokus på cykelløbet, men den grå plads forvandles samtidig til et rekreativt byrum med græs, træer og et torv med food trucks og storskærm. Og med fokus på cirkularitet, bæredygtighed og genbrug. Det betyder bl.a., at alle materialer, der anvendes til at skabe det midlertidige byrum, kan returneres eller genbruges i andre sammenhænge.

Bag projektet på Søren Kierkegaards Plads står et partnerskab bestående af Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet, Slots- og Kulturstyrelsen og den filantropiske forening Realdania.

Input til permanent udformning

Omdannelsen af Søren Kierkegaard Plads er ikke kun en endagsbegivenhed. Når Tour de France-rytterne drager videre, vil det midlertidige byrum fortsat kunne benyttes af københavnerne og byens gæster i ugerne efter. Erfaringerne skal efterfølgende opsamles i en byrumsanalyse med input til en mere permanent udformning af området.

”Søren Kierkegaards Plads er helt særlig på mange måder. Ikke mindst fordi den både omfatter historiske bygninger og moderne arkitektur. Netop derfor er det helt oplagt at se på, hvordan pladsen kan få mere liv og bidrage til kulturlivet ved havnen med kreative indretningsløsninger, som passer ind i æstetikken og arkitekturen,” siger Pelle Lind Bournonville, projektchef i Realdania.

Det er rådgiverne BOGL og PLADS, der sammen skal stå for udviklingen af Søren Kierkegaards Plads og den efterfølgende byrumsanalyse.