x

Bedre bymiljøer kan mindske ulighed i sundhed

Nyhed 23. august 2022

Det går den forkerte vej med folkesundheden. Kun fire ud af ti danskere lever op til WHO’s anbefalinger til fysisk aktivitet, og en ud af otte danskere har tegn på ensomhed. Det er udfordringer, som et godt bymiljø kan være med til at løse.

Siden 2019 har Juul Frost Arkitekter arbejdet med et ambitiøst udviklingsprojekt kaldet ’Fremtidens Urbane Sundhedskultur’. Det har nu resulteret i en publikation med cases og værktøjer til at arbejde med lighed i sundhed og livskvalitet, sociale nabolag, grønne områder og det som kaldes ’Active Living’.

Udviklingsprojektet er støttet af Realdania og henvender sig til alle, der arbejder med byudvikling, både offentlige og private bygherrer, udviklere og rådgivere.

Fremtidens Urbane Sundhedskultur er udviklet med bidrag fra en tænketank med eksperter inden for relevante, tværfaglige områder.

Kom til seminar om 'Fremtidens Urbane Sundhedskultur'

Publikationen præsenteres mandag den 5. september ved et debatmøde på BloxHub Arena i København. Juul Frost Arkitekter med journalist Mark Isitt som moderator, sætter sundhed, planlægning og adfærd til debat. Diskussionen kickstartes med faglige indspark fra projektets tænketank, der bl.a. består af læger, arkitekter, planlæggere samt en antropolog. Åben diskussion mellem praktikere og forskere indenfor sundhed, arkitektur og byudvikling.

Kom og deltag i diskussioner mellem praktikere og forskere indenfor sundhed, arkitektur og byudvikling. Sundhed, planlægning og adfærd er til debat, når Juul Frost Arkitekter sparker gang i samtalen med journalist Mark Isitt som moderator. Diskussionen kickstartes med faglige indspark fra projektets tænketank, der bl.a. består af læger, arkitekter, planlæggere samt en antropolog og dirigent.

Tid og sted:  BloxHub Arena, Bryghuspladsen 8, Indgang C, 3. etage, 1473 København K. Mandag den 5. sep. 2022 15.00-18.00

Tilmelding: Skriv til ma@juulfrost.dk. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Fakta

Fremtidens Urbane Sundhedskultur indeholder en videns- og caseindsamling, bidrag fra tænketankens fageksperter og værktøjer til at arbejde helhedsorienteret med sundhed i planlægning.

Projektet er støttet af Realdania.
 
Projektet er udarbejdet i samarbejde med en tænketank, som består af:

  • Bodil V. Henningsen, arkitekt, master i strategisk planlægning, Aalborg Kommune, byudvikling og byggeri
  • Christer Larsson, arkitekt SAR/MSA, KKH, Tidigare stadsbyggnadsdirektör, Professor adj, i arkitektur, Grundare av HELASTADEN
  • Jasper Schipperijn, MSc, ph.d. Institut for Idræt og Biomekanik Forskningsenheden Active Living, Dansk Center for Motivation og Adfærdsændring
  • Jesper Lund Bredesen, læge, divisional director H. Lundbeck A/S
  • John Pløger, professor emeritus Universitetet i Agder
  • Karin K. Peschardt, landskabsarkitekt, ph.d. strategisk planlægger, Holbæk Kommune, plan og erhverv
  • Katrine Winther, antropolog, boligsocial leder AKB Taastrupgaard
  • Morten Klöcker Grønbæk, professor, ph.d., dr.med., direktør for Statens Institut for Folkesundhed, SDU
  • Peter Hanke, dirigent, Associate Fellow ved Oxford University, Saïd Business School
  • Rasmus B. Andersen, arkitekt teamleder Byudvikling og faciliteter, DGI