x

Drømmenes København: Ny bog om byggerier der ikke blev

Nyhed 17. november 2022

Ny bogudgivelse fortæller om den by, der kunne have været. Gennem beskrivelser af 22 arkitektoniske værker kommer vi med på en vandring gennem de forbigåede projekters København. Og bliver klogere på byplanlægning undervejs.

København er en smuk og varieret by, der fortæller en lang og sammensat historie. 

Ikke mange har en fornemmelse af, hvordan København kunne have set ud, hvis byens beslutningstagere havde planlagt anderledes. Hvor meget guld vi har smidt på gaden, og hvor mange katastrofer vi har undgået. Det er dét København, som bogen Drømmenes København viser. Bogen er skrevet af arkitekt og arkitekturredaktør på Berlingske Tidende, Holger Dahl.

Projekter som ’Teaterfuglen’ på Kongens Nytorv, svømmehallen af Jørn Utzon ved Gyldenløvesgade, Norman Fosters 102 meter høje hoteltårn ved Tivoli eller det brutale Sørings-projekt, der ville have anlagt en motorvej oven på Søerne mellem Fredens Bro og Sankt Jørgens Sø. Årsagerne til, at de mange projekter aldrig blev til noget, er forskellige, men ved at genbesøge dem og ved at forestille os, hvordan byen ville have set ud, hvis de var blevet bygget, kan vi lære noget om både byplanlægning og om, hvordan beslutninger om byens udvikling bliver truffet. Bogudgivelsen er støttet af den filantropiske forening Realdania.

Bogen er rigt illustreret og udkommer den 14. november 2022.