x

Fem Realdania-medlemmer fra Syd- og Sønderjylland valgt til foreningens repræsentantskab

Pressemeddelelse 8. november 2023

I alt 462 medlemmer og gæster fra Realdanias valggruppe for Område 4 var i går til valgmøde i Haderslev og Esbjerg. På valgmødet blev der valgt fem medlemmer fra det syd- og sønderjyske område til repræsentantskabet.

Realdania holdt i går, tirsdag den 7. november 2023, valgmøde på henholdsvis Hotel Harmonien i Haderslev og i Musikhuset i Esbjerg. Valgmødet blev i år afholdt og transmitteret simultant mellem de to lokationer for at forsøge at gøre det lettere for flere medlemmer fra hele valgområdet at deltage. De medlemmer, der deltog i Realdanias valgmøde i går, kommer fra kommunerne Billund, Esbjerg, Fanø, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen og Aabenraa.

På valgmødet fortalte bestyrelsesformand Lars Krarup og adm. direktør Jesper Nygård om Realdanias aktuelle arbejde og nogle af de mere end 4.700 projekter, som Realdania har støttet – bl.a. i det syd og sønderjyske. De fremmødte medlemmer kunne også høre mere om foreningsarbejdet og medlemsaktiviteter plus om de investeringer, der danner grundlaget for den filantropiske støtte til de mange projekter. Og både i Esbjerg og Haderslev benyttede medlemmerne lejligheden til at stille spørgsmål og komme med input til Realdanias arbejde.

På mødet blev der desuden valgt fem medlemmer fra det syd- og sønderjyske område til Realdanias repræsentantskab for en fireårig periode: 

Anne Marie Ludvigsen, museumsinspektør, Højer
Henrik Uldall Borch, direktør, Aabenraa
Mette Kirstine Bjerrum Jensen, direktør, Oksbøl
Peder Damgaard, direktør, Kruså
Per Egebæk Have, adm. direktør, Sønderborg

Bestyrelsesformand Lars Krarup sagde efter valgmødet: 

”Det er anden gang, vi eksperimenterer med at afholde et valgmøde fra to lokationer samtidig, og det gik heldigvis godt. Der var mødt mange medlemmer frem i både Haderslev og Esbjerg, og vi fik gode spørgsmål og input med fra mødet. Jeg synes, det viser et stort engagement i Realdanias arbejde blandt vores medlemmer i det syd- og sønderjyske, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de medlemmer, der blev valgt til repræsentantskabet.” 

Realdania er en forening med omkring 180.000 medlemmer fordelt over hele landet. Foreningen arbejder på basis af sin investeringsformue for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø og støtter bl.a. byudvikling i både små og store byer, den grønne omstilling i byggeriet og bevaring af bygningskultur. Alle, der ejer fast ejendom kan gratis blive medlem af foreningen. Repræsentantskabet er Realdanias øverste myndighed.