x

Bygherrernes prioritering af indeklimaet

Pressemeddelelse 27. oktober 2016

Indeklimaet i bygninger er i stigende fokus, men hvordan prioriterer bygherrer og bygningsejere det, når der skal ske en større ombygning og opgradering af ejendommen? Eller hvordan prioriteres det gode indeklima i bygningsdriften?

Selvom der er enighed om indeklimaets betydning for sundhed, trivsel og produktivitet, findes der ikke dokumenteret viden om bygherrers prioritering af indeklima i forbindelse med renovering af bygningsmassen. Før nu.

Bygherreforeningen, Konstruktørforeningen, Realdania og COWI har i regi af brancheinitiativet Renovering på dagsordenen gennemført en undersøgelse med formålet om at få indsigt i, hvordan indeklimaet vægtes i forbindelse med renovering af det eksisterende byggeri.

Hovedkonklusionen af undersøgelsen er, at de adspurgte (repræsentativt udvalgte offentlige og private bygherrer) angiver indeklima som en højt prioriteret parameter ved renovering, kun overgået af forhold som økonomi og funktionalitet, men ses som større betydning end energiforbrug.

Et godt indeklima vurderes at være vigtigt for lejere og brugere af bygningerne, og dermed er det med til at øge lejeværdien.

Læs desuden udviklingschef i COWI, Michael Nielsens, blog her på ’Renovering på dagsordenen’, hvor han gennemgår de vigtigste pointer fra rapporten.

Rapporten kan downloades her (PDF)