x

UD I BYEN - en pocketbog til byrumslæsning

Pressemeddelelse

18. december 2006

Den moderne by opstår et eller andet sted mellem sirlig planlægning og anarki. Realdanias årsskrift handler i år om alt det, der giver byen liv. Om byen der viser sig, når vi holder svømmestævne i kanalerne, indtager gaden på skateboard eller lægger os fredeligt i parken med en god bog.

Årsskriftet har titlen UD I BYEN og giver i interviews og artikler ordet til nogle af de mennesker, der dagligt arbejder med at udforme, fortolke og bruge byen.

Bidragyderne er:
  • René Kural, arkitekt MAA, ph.d. og leder af Center for Idræt og Arkitektur 
  • Helle Juul, arkitekt MAA og medejer af JUUL | FROST ARKITEKTER 
  • Henrik Reeh, cand. mag. ph.d. og lektor i Moderne kultur ved Københavns Universitet 
  • Preben Astrup, idrætskonsulent i Danmarks Idræts-Forbund 
  • Tom Nielsen, arkitekt MAA, ph.d. og lektor ved Arkitektskolen Aarhus

Fra industri til rekreation
UD I BYEN er blandt andet en fortælling om, at byerne har udviklet sig fra at være forurenende industribyer til at være der, hvor vi motionerer, slapper af, spiser is - og taler i mobiltelefon med vores allerbedste venner.

Arkitekter og byrumsplanlæggere sætter de overordnede rammer for, hvordan byen udvikler sig, men indenfor rammerne, er mulighederne mange. Byen skal i dag give oplevelser, den står til fri afbenyttelse - og den bliver helt bestemt brugt.

Realdania støtter og iværksætter mange projekter i byerne rundt om i Danmark. Med dette årsskrift for 2006 ønsker vi at videregive nogle af fagfolkenes overvejelser om bykulturens udvikling og dermed bidrage til debatten om, hvordan vores byer skal udvikle sig i fremtiden.
 
UD I BYEN koster 75 kr. og kan købes via boghandlen hos Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K. www.dac.dk

Yderligere oplysninger 
Kommunikationsmedarbejder Jacob Møller Overgaard 
Realdania, 7011 6666