x

Er brugerinddragelse løsningen på hjemløshed?

Pressemeddelelse

31. august 2009

Det vil professionelle, politikere og de hjemløse selv fra hele Europa diskutere på en konference i København 23. oktober 2009. 

Det overordnede tema for konferencen med titlen "Sharing the Power - Working Together" er brugerinddragelse i arbejdet med hjemløse og udsatte. Med taler, oplæg, film og workshops vil deltagerne høre om og diskutere, hvordan de hjemløse selv kan bidrage til at afhjælpe hjemløshed.
 
Arrangører af konferencen er FEANTSA - en paraplyorganisation for ca. 100 europæiske organisationer, som arbejder med at forebygge og afhjælpe fattigdom og hjemløshed. FEANTSA har udpeget København til at være værtsby og projekt UDENFOR til at være værter for konferencen. Der er derfor dansk deltagelse i alle workshops, ligesom hovedtaler på konferencen er lektor, ph.d. i sociologi fra Københavns Universitet, Kaspar Villadsen.
 
Da det overordnede tema er brugerinddragelse har projekt UDENFOR bestræbt sig på at få netop brugerne involveret i konferencen.
 
- Vi har inviteret rigtig mange brugere fra hele Europa til konferencen som deltagere, gæster og eksperter, fortæller Jane Laustsen fra projekt UDENFOR. Der vil f.eks. også være et europæisk panel af brugere, som vil udgøre konferencens kritiske stemme, fortsætter hun. 
 
Fakta:

Realdania har ydet økonomisk støtte til gennemførelse af workshoppen "Brugerinddragelse i boligtilbud" på konferencen fredag 23. oktober 2009.