Udstilling på Arkitektskolen: Genfødt til kultur og bevægelse
Fredag den 15. april slår Kunstakademiets Arkitektskole dørene op for en udstilling med fokus på huse, byrum, bydele og landskaber, der ikke længere bliver brugt til deres oprindelige formål, men i stedet indtages af kultur og idræt.
I Vejle er de gamle bomuldsspinderier blevet forvandlet til Danmark største center for kultur og erhverv. På Nørrebro i København har en udtjent fabrik fået nyt liv som værested for utilpassede unge. I Kolding er et historisk skolekompleks omdannet til et nutidigt kulturcenter.
Rundt om i landet er der adskillige eksempler på bygninger, byrum, bydele og landskaber, der er blevet ”genfødt” til et nyt liv med kultur og idræt.
Udstillingen Genfødt til kultur og bevægelse, som fra den 15. april bliver vist på Kunstakademiets Arkitektskole i København, præsenterer nogle af eksemplerne og viser film, hvor eksperter og lægfolk diskuterer mulighederne for at genanvende rum, der ikke længere tjener deres oprindelige funktion.
Genfødt til kultur og bevægelse er arrangeret af Center for Idræt og Arkitektur i samarbejde med Kulturministeriet, Lokale- og Anlægsfonden og Realdania.
Udstillingen vises på Kunstakademiets Arkitektskole, Danneskiold-Samsøes Allé 51, Holmen 16. april – 15. maj 2011, hverdage 11-20, weekend 12-18, gratis adgang
Idrættens Arkitektpris
Ved åbningen af udstillingen uddeler Kulturministeriet Idrættens Arkitektpris, der gives til en dansk arkitekt eller tegnestue, der har bidraget til udviklingen af idrættens arkitektur i bred forstand, og Årets Talentpris, der går til det bedste idrætsprojekt blandt afgangsopgaverne på landets design- og arkitektskoler.