x

Montmartre skal igen spille sammen med gaden

Pressemeddelelse 30. juni 2011

Det legendariske spillested Jazzhus Montmartre genåbnende sidste forår, hvor det hele begyndte i 1959 – i Store Regnegade 19. Nu skal husets loft og facade gøres kønnere, så det igen bliver en markant del af det københavnske bybillede. Realdania støtter projektet med 2,0 mio. kr. 

I 2010 kunne Jazzhus Montmartre igen slå dørene op for musikere og publikum. En gruppe musikentusiaster havde nemlig gjort det muligt at genåbne huset, som fra 1959-1976 var et af verdens førende jazzspillesteder. Siden genåbningen, har man arbejdet på at skabe et unikt og kompromisløst spillested af international standard. Derfor har det også været et stort ønske, at huset atter tager sig ud fra sin bedste side og i det hele taget bidrager til gadebilledet.

I samarbejde med Realdania vil man derfor dels renovere facaden på huset, som tidligere havde en mere markant profil. Uden hvilken  facaden mangler karakter og virker nærmest ”afklædt”.  Desuden skal der etableres et kunstværk i koncertsalens loft, som før havde en markant, tredimensionel installation i træ. Den ønsker man at trække en linje tilbage til ved at lade en kunstner udforme en ny, bygningsintegreret kunstinstallation. Kunstværket og det nye loft vil samtidig regulere akustikken i rummet og sikre, at moderne støjkrav overholdes.  

Montmartre ligger i en fredet bygning, og derfor renoveres facaden i tæt samarbejde med Kulturarvsstyrelsen.

Arbejdet går i gang i løbet af sommeren.

”Realdanias støtte til Montmartre er af afgørende betydning for os. Vi er fonden dybt taknemmelige for det bidrag, som man yder til det danske jazzmiljø og Montmartres fortsatte eksistens”, siger Montmartres direktør Rune Bech.

”Montmartre er en helt særlig kulturinstitution i København. Projektet med at renovere og udsmykke huset bliver forhåbentlig et godt eksempel på, hvordan man kan integrere kunst i huse med rigtig meget historie. Samtidig er det et eksempel på, hvordan man kan renovere facader på fredede bygninger, så de passer ind i en nutidig ramme,” siger projektleder i Realdania, Lars Autrup.