x

Ny håndbog i projektudvikling skal styrke ildsjælenes projekter

Pressemeddelelse 4. marts 2014

Når landsbyen mangler et nyt sted at mødes, når kulturen har brug for fysiske rammer at udfolde sig i, eller bygningsarven skal bevares, formidles og bruges på nye måder, så er frivillige ildsjæle – ofte i samarbejde med kommunen – gerne de første til at tage fat. Initiativlysten blomstrer i Danmark og skaber liv og livskvalitet i nye og gamle bygninger og kulturmiljøer overalt. Ny håndbog fra Realdania tilbyder viden og værktøjer til udvikling af konkrete og bæredygtige projekter.

Overalt i landet arbejder frivillige og engagerede borgere og ambitiøse kommuner med at udvikle projekter, der fører til lokal dynamik og øget livskvalitet. Men hvordan undersøger, tester og udvikler man sin idé til holdbart og bæredygtigt projekt, der skaber lokal forandring og værdi – også på den lange bane? Og hvordan sikrer man projektets kvalitet, forankring og opbakning og øger chancen for at opnå støtte til at føre det ud i livet? Det – og meget mere sætter Realdanias nye håndbog i projektudvikling fokus på.

Den gode idé er fundamentet
’Håndbog i projektudvikling’ bygger på mere end ti års erfaring med at udvikle og realisere projekter og tilbyder viden og værktøjer til, hvordan man kvalificerer sin idé og udvikler den til et bæredygtigt projekt.

”Den gode idé er fundamentet for et projekts eksistens og fremdrift. Men for at idéen kan udvikle sig til et solidt projekt, er der behov for at sikre kvalitet, forankring, opbakning – og ikke mindst bæredygtig realisering og drift. Det er Realdanias håb, at håndbogen med værktøjer til de forskellige led i processen fra idé til projekt vil bidrage til at bane vejen for udviklingen af endnu flere gode, holdbare projekter i lokalsamfund overalt i landet,” siger Karen Skou, programchef i Realdania.