x

DR-K program - Fantastiske Forvandlinger

Pressemeddelelse 10. november 2016

Se med i aften når DR K, med støtte fra Realdania, tager på en arkitektonisk rejse blandt kulturarvens fantastiske bygninger, som ved respektfuld omdannelse har fået nyt liv uden at miste ånden fra det, de engang var bygget til.

En togremise i Brande har fået nyt liv som kulturcentrum, et fyrtårn ved Rubjerg Knude er forvandlet til turistattraktion, en godsbane i Aarhus blomstrer som et kultur- og innovationshus, og i Kolding er ruinen restaureret så enestående, at arkitekter kommer fra hele verden for at se mesterværket. 

Blot nogle af de steder i Danmark, hvor de historiske bygninger har fået nye funktioner ved omdannelser, der respekterer og bevarer de arkitektoniske- og kulturhistoriske kvaliteter, som bygningerne var født med. 

Disse steder er omdannet og restaureret med støtte fra Realdania for at sikre, at den byggede kulturarv lever videre til næste generationer, som steder med aktiv livskvalitet og historie.

Af samme grund har Realdania også valgt at støtte Danmarks Radios programserie i seks afsnit ”Fantastiske forvandlinger”, som ruller over skærmen fra i aften kl. 20.00

”Fantastiske forvandlinger” ser også nærmere på markante og vellykkede arkitektoniske omdannelser uden for Danmarks grænser.

Arkitekt, designer og programvært Ane Cortzen, kommer bl.a. andet også til Gotland, hvor hun besøger gamle bygninger f.eks. kalkbruddet Gungenäs, som er omdannet til restaurant og sommerhuse. Og en tur London hvor hun går under jorden i Thames Tunnel for at se på en fantastisk forvandling til koncert- og dansested.

Programmet på DR's hjemmeside: Fantastiske Forvandlinger

Realdania har støttet DR produktionen med 700.000 kr.

Hvis du vil læse mere om de Realdania-støttede projekter, som er omtalt i DR Ks programserie ”Fantastiske Forvandlinger” så læs her:

Remisen i Brande støttet med 7 mio. kr.

Fyrtårnet ved Rubjerg Knude støttet med 3, 6 mio. kr.

Godsbanen i Aarhus støttet med 61,9 mio. kr.

Fængslet i Horsens støttet med 2,5 mio. kr.