x

Ny bevilling sikrer, at Værdibyg kan fortsætte

Pressemeddelelse 27. januar 2016

Med 5,5 mio. kr. i ryggen kan branchesamarbejdet Værdibyg fortsætte frem til 2018. Vejledningerne er efterspurgt i branchen. 100.000 downloads siden 2008.

Da Værdibyg blev evalueret i 2014, var konklusionen entydig: Der er stor interesse for og tilfredshed med vejledningerne. Nu har Realdania og partnerne bag Værdibyg netop bevilliget i alt 5,5 mio. kr., så arbejdet med at optimere byggeriets processer kan fortsætte. Realdania fremhæver, at Værdibyg er et brancheinitiativ, programchef Lennie Clausen siger:

”Værdibyg er et godt eksempel på, hvordan virksomheds- og branchedrevne initiativer kan være særligt gode til at løse branchens egne udfordringer. Derfor er vi i Realdania også glade for, at vi med vores støtte kan bidrage til at branchesamarbejdet fortsætter.”

Afsættet for Værdibyg er, at udvikle en ny fælles praksis for byggeprocessen på tværs af byggeriets aktører.

”Siden vi startede i 2008, er der blevet lavet 19 vejledninger, og fire nye er på vej. Vejledningerne er praksisorienterede, og mere end 200 praktikere har bidraget til vejledningerne, så det sikres, at de er så brugbare som muligt,” siger sekretariatsleder for Værdibyg Rolf Simonsen.

At den ambition er lykkedes, peger nye tal på. Hele 100.000 gange er vejledningerne blevet downloadet, så der er en tydelig efterspørgsel i branchen efter de praksisnære vejledninger.

”Det er ikke tilfældigt, at vejledningerne er populære. En brancheundersøgelse fra 2014 viste, at samarbejde og procesoptimering er den vigtigste driver for øget produktivitet. Det er lige præcis det behov, som Værdibyg hjælper med at løse,” siger underdirektør i TEKNIQ og formand for Værdibygs styregruppe, Jan Eske Schmidt.

Selvom der er mange gode råd i de hidtidige vejledninger, peger praktikerne stadig på udfordringer i byggeprocesserne, som der er behov for at udvikle værktøjer og anbefalinger til.

”Når vi fortsat støtter op om arbejdet i Værdibyg, er det fordi vi kan se, at det stadig er muligt at forbedre processerne både på byggepladsen og hos rådgiverne, når de projekterer. Potentialet er oplagt, og vejledningerne kan hjælpe med at høste gevinsterne,” siger direktør hos Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Den vurdering støtter direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen:

"Vi sætter stor pris på Værdibygs vejledninger, som er et godt værktøj for byggeriets parter, og som medvirker til at sikre bedre samarbejde og forståelse mellem byggeriets mange aktører. Der er et stort behov for at fortsætte arbejde til gavn for hele byggeriet."

I den kommende bevillingsperiode vil Værdibyg fokusere på vejledninger om Dialog i udbudsprocessen, Nye muligheder i udbudsloven, Risikostyring, Totaløkonomi, Optimering af værdikæden og Formidling af resultater.

 

Pressemeddelelsen er udsendt af Værdibyg i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder, TEKNIQ, Dansk Byggeri og Realdania.