x

Realdania By & Byg Klubben: Aftenvandring i naturparken Hedeland, lige ved NærHeden

Pressemeddelelse 3. august 2016

Tag med på aftenvandring fredag den 12. august i naturparken Hedeland, få minutters gang fra byudviklingsprojektet NærHeden. Oplev områdets varierede natur og mange aktivitetsmuligheder og hør, hvordan naturparken indgår i planerne for fremtidens forstad, NærHeden. Aftenen kan afsluttes med opera under åben himmel.

20 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård – lige ved Hedehusene Station - er en helt ny bydel med boliger, skole, institutioner, butikker og kontorerhverv under udvikling. Med beliggenhed tæt på både storbyen og naturen skal NærHeden være en bydel, hvor det er nemt at få hverdagen til at fungere, og hvor der er særligt gode muligheder for at være aktiv i det fri.

Kun få minutters gang fra den kommende bydel ligger Hedeland – et 1.500 hektar stort natur- og friluftsområde med et spændende landskab og et væld af aktiviteter.

Her findes alt fra ski- og kælkebakke, ridebaner, golfbane, fiskesøer og sejlads til veterantogbane, minijernbane, knallertbane, motocrosscenter, gokartbane, kolonihaver, vinterasser, spejderhytter og ikke mindst Danmarks største permanente udendørsscene, Opera Hedeland, som hver år danner ramme om store operaoplevelser. 3.000 tilskuere er der plads til ved den store cirkelformede scene.

 

Aftenvandring og opera

Oplev det hele – både områdets varierede natur og de mange aktivitetsmuligheder – når Realdania By & Byg Klubben inviterer til aftenvandring i Hedeland i selskab med naturparkens direktør, Tina Vesth, og projektdirektør i NærHeden, Ole Møller. Undervejs fortæller de om området og om, hvordan den store naturpark indgår i visionen for byudviklingsprojektet NærHeden.

Efter naturvandringen, der tager ca. en time, er der mulighed for i amfiteatret, under åben himmel at nyde tonerne af den smukkeste musik fra 1830’erne i form af den italienske komponist Bellini’s mesterværk La Sonnambula, Søvngængersken, med vidunderlige solistindsatser og store korpartier.