x

Strategiplan for Ærø Kommune

Ærø kommune er en del af kampagnen På forkant. Gennem en målrettet strategi ønsker Ærø Kommune at skabe en positiv omstilling med afsæt i øens maritime traditioner og kompetencer.

På grænsen mellem Det Sydfynske Øhav og Østersøen ligger Ærø. Øen har stolte søfartstraditioner og er stadig mere end noget andet dansk lokalsamfund præget af sine maritime rødder. Og netop forbindelsen til havet er omdrejningspunktet i kommunens kommende strategiarbejde.

Ærøs primære udfordringer er et faldende befolkningstal, færre arbejdspladser og færre mennesker i den erhvervsaktive alder. Øen har mistet arbejdspladser inden for mange forskellige brancher, og nu ønsker Ærø Kommune at styrke det maritime erhverv, der i forvejen beskæftiger en femtedel af øens samlede arbejdsstyrke.

Med en ny strategi vil kommunen styrke vilkårene for de nuværende virksomheder på øen. Udvikling og gennemførelse af strategiplanen skal være med til at aktivere Ærøs maritime potentialer i en samlet indsats, der omfatter den kommunale forvaltning, de enkelte virksomheder og hele øens maritime netværk.

Projektfakta

  • Relaterede projekter

{{ title }}

{{ description }}