x

Et stort antal af ARKENs 300.000 årlige besøgende ankommer til ARKEN med tog. Men den tidligere sti fra Ishøjs centrum og stationen og ud til kunstmuseet gav ikke optimal forbindelse på ruten. Det var svært at finde vej, og stien blev af mange oplevet som utryg.

I sommeren 2021 åbnede den 2,2 km lange ARKENWALK med 32 legende, knaldrøde kunstlygter fra forpladsen ved Ishøj Station til kunstmuseet ARKEN.

En oplevelsesrig forbindelse

Ishøj Kommune og Kunstmuseet ARKEN har haft et ønske om at etablere en kunststi, der skal skabe en bedre og mere oplevelsesrig forbindelse mellem Ishøj station og museet. Den nye sti, ARKENWALK, er indrettet med forskellige kunstneriske installationer, som også kan bruges til ophold og aktivitet i byrummet.

Ambitionen er både at give museumsgæster på ARKEN og borgere i Ishøj en udendørs, inddragende og kropslig kunstoplevelse, og samtidig gøre det nemmere og mere attraktivt at gå eller cykle fra stationen til museet frem for at køre i bil eller i bus til ARKEN. Der skal således skabes en lyst til at færdes på tværs af byen - og på den måde knytte by, byrum og museum tættere sammen, både mentalt og fysisk.

Borgerne er blevet inddraget

Vi står sammen med Ishøj Kommune, og ARKEN bag ARKENWALK, hvis formål både er at binde Ishøj sammen som natur- og kunstby.

Selve stien begynder ved Ishøj Station og slanger sig igennem en trafikeret stationsforplads, et beboelsesområde med lejligheder, en tunnel og et roligt villakvarter, før den ender ved en naturskøn strandpark.

Anlæggelsen af ARKENWALK giki gang sidst i oktober 2020 og er udført af entreprenøren Malmos A/S. Ishøj Kommune har gennem processen afholdt en række møder med de borgere, som bor langs stien, for at inddrage dem i udviklingen af projektet.